Funda Müjde vol levenskracht in Het Oude Raadhuis

23 december 2016 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP Funda Müjde, bekend als cabaretière, presentatrice en actrice in speelfilms en tv-series is komend seizoen met Funda Draait Door in de Nederlandse theaters te zien. Op zaterdag 14 januari staat zij om 20.30 uur in Het Oude Raadhuis.

Aangenaam confronterend. Direct, maar behapbaar. In 2007 overleefde Funda Müjde een ernstig ongeluk waardoor ze in een rolstoel belandde. Ze besloot haar beperking met enorme levenskracht te lijf te gaan en fietste in 88 dagen op een handbike naar Turkije. In de nieuwe theatervoorstelling Funda Draait Door vertelt ze over de reis van haar leven. Een herkenbare voorstelling vol zelfspot, humor, die de diepte ingaat en waarin geen enkel onderwerp wordt geschuwd! Funda Draait Door is ontroerend, inspirerend, hilarisch en laat een blijvende indruk achter.

Funda Müjde werd geboren in de Turkse stad Adana, maar groeide op in Zaandam. Bij het grote publiek werd ze bekend door haar bekroonde rol in de film Julia's geheim. Ook speelde ze rollen in bekende televisieseries als Medisch Centrum West, Zeg 'ns Aaaa en Goede Tijden Slechte Tijden. Met de dramaserie Vrouwenvleugel won ze in 1994 de Gouden Televisiering. Daarnaast schreef ze twee boeken en was ze lange tijd columnist voor De Telegraaf en het Noord-Hollands Dagblad.

Het Oude Raadhuis

Zaterdag 14 januari - 20.30 uur

www.demeerse.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie