27 december 2016 om 00:00 Lokaal nieuws

Jos Weel

LIJNDEN Dé gebeurtenis van 2016 is voor Jos Weel de verhuizing van handbalvereniging VOS van Lijnden naar Zwanenburg. Mogelijk geworden door de aanleg van een prachtig handbalveld op het complex van De Bataaf dat eind augustus, vlak voor de start van de nieuwe veldcompetitie, door Tom Egberts in zijn functie van voorzitter van het Schipholfonds, werd geopend. "Het heeft veel moeite gekost voor het zover was, maar het resultaat mag er zijn", kijkt Jos terug. "We mogen er trots op zijn dat de aanleg binnen het budget gebleven is. Met dank aan de vele en onvermoeibare vrijwilligers en met dank aan de vele sponsoren. Voor de club is het fantastisch te kunnen handballen in Zwanenburg."

Erik Evers

ZWANENBURG Een zeer memorabele datum in het afgelopen jaar is voor Erik Evers 14 juni. Op die dag is het besluit genomen afscheid te nemen van de BENU-apotheekgroep en verder te gaan onder de eigen naam 'Apotheek De Ringvaart'. De ingangsdatum is 1 februari 2017. "Het betekent een andere groothandel en andere contracten. Onze klanten zullen daar niets van merken. Wat niet verandert is onze goede en vakbekwame service en de maatregel heeft ook geen gevolgen voor de vertrouwde medewerkers van de apotheek", laat de Zwanenburgse apotheker weten.

Saskia van Warmerdam

VIJFHUIZENVoor de 35-jarige Saskia van Warmerdam is niet de sluiting van de Noodopvang op 12 augustus het eerste waar ze aan denkt als ze terugblikt op 2016. Ondanks dat ze zich met hart en ziel voor de vluchtelingen heeft ingezet en er vele vriendschappen aan heeft overgehouden. Het meest is zij nog steeds bezig met het overlijden van haar kat Ciara op 15 november. "Op 17 oktober vorig jaar is Ciara meegenomen in een auto en werd half verlamd teruggevonden in Heemskerk", vertelt ze. "Drie dagen later had ik haar terug, dankzij de chip. Mijn leven stond in het teken van het verzorgen van Ciara die ik elf jaar geleden uit een asiel heb gehaald. Helaas is ze nooit meer de oude geworden. Ze is mijn armen gestorven. Ik weet nog steeds niet wat er destijds gebeurd is. Dat vreet aan me. Ik zou het dolgraag willen weten."

Pieter Heiligers

HALFWEG Voor burgemeester Pieter Heiliegers van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude is 8 juni het meest markante moment van 2016. "Voorafgaand aan de belangrijke raadsvergadering die in het teken stond van het kiezen van een fusiepartner waren de drie huwelijkskandidaten Haarlemmermeer, Velsen en Amsterdam in vol ornaat naar De Zoete Inval gekomen om zich te presenteren. Bijna driehonderd inwoners van onze gemeente toonden die avond hun betrokkenheid. In het hele proces van zoeken naar de meest geschikte bruidegom hebben we steeds zoveel mogelijk mensen proberen te betrekken. Alle inspanningen betaalden zich die avond uit. Ik kan er nóg blij van worden", zegt de eerste burger van de nu nog zelfstandige groene buffergemeente.

Carola van Staaveren

NIEUWEBRUG De 'boerin' van Zorgboerderij De Straalhoeve kan niet één bepaald moment noemen dat 2016 voor haar bijzonder maakt. "De betrokkenheid die de veertien vrijwilligers hier tonen en hun onbaatzuchtige hulp aan mensen die hun steun zo hard nodig hebben, dat maakt voor mij het héle jaar 2016 zo bijzonder", stelt Carola van Staaveren. "Er is veel gebeurd in het afgelopen jaar. Aanslagen, de oorlog in Syrië, de verkiezing van Donald Trump, het zorgt bij mij voor angstgevoelens. De saamhorigheid hier op de boerderij en tijdens de opvang van de vluchtelingen in Vijfhuizen, daar put ik hoop uit en geeft mij het gevoel dat het uiteindelijk wel weer goed komt met de wereld", weet Carola zeker. En over lichtpuntjes gesproken: vorig jaar is zij voor de eerste keer oma geworden. Als haar kleinzoon op de hoeve is straalt hij.

Piet Bouwhuis

BADHOEVEDORP Piet Bouwhuis hoeft niet na te denken. Hét knalmoment van 2016 is voor hem vrijdag 16 december. De dag dat hij uit handen van directeur Nancy Scheijven van Rijkswaterstaat een grote sleutel kreeg als symbool voor de openstelling van het eerste deel van de nieuwe A9. De dag dat hij zeker wist dat na jaren van tegenslag de wind weer in de rug zat. "Als op 31 december de kurk uit de champagnefles knalt zal ik aan dat bijzondere moment terugdenken", zegt de man die zich zestig jaar heeft verzet tegen de snelweg langs zijn deur. De sleutel heeft een ereplaats in zijn woonkamer gekregen. Hij zal daar niet al te lang hangen, hoopt Piet. "Rijkswaterstaat verwacht dat de complete nieuwe A9 in week 14 volgend jaar geopend wordt. Om het feest compleet te maken heb de dorpsraad aangeboden de sleutel in het dorpshuis te hangen. Daar hoort hij vind ik. En dat gaat gebeuren." De kans is groot dat Piet, net als in militaire dienst vroeger, een centimeter gaat aanschaffen om op die manier de weken naar de opening te aftellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie