Nieuwe start voor de Bevers van Scouting

2 januari 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Leuke activiteiten voor kinderen van 5 t/m 7 jaar

ZWANENBURG Scouting is een avontuurlijke vrijetijdsbesteding voor iedereen vanaf 5 jaar en ouder. Bij Scouting vereniging Zwanenburg komen al jarenlang veel kinderen iedere week bij elkaar om een leuke tijd te hebben. Op zaterdag 14 januari start er weer bij de jongste leeftijdsgroep de Bevers, kinderen van 5 tot en met 7 jaar, een nieuwe groep. Zij doen dit met een gezellige ochtend waarop iedereen welkom is om te beleven wat Scouting bij de Bevers is.

Met de jaarwisseling net achter de rug begint voor Scouting in Zwanenburg het jaar zoals altijd op de eerste zaterdag met een gezellige avond voor alle leden, ouders en vrijwilligers. De traditionele kerstboomverbranding zal daar uiteraard niet bij ontbreken. Maar dit jaar is extra bijzonder. Zaterdagochtend 7 januari zullen de Scouts in het dorp zijn om flyers en kleurplaten uit te delen aan alle kinderen tot 7 jaar. Waarom ze dit doen? "Omdat we gaan starten met een nieuwe Bevergroep en iedereen dat moet weten!"

Alle kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 7 jaar zijn op deze dag van harte welkom om vrijblijvend langs te komen. Ze mogen ook hun ouders meenemen. De opkomst begint om 10 uur en om 12 uur is het weer afgelopen. Er worden allerlei leuke activiteiten speciaal voor deze leeftijdsgroep gehouden. En de kleurplaat? "Die mogen ze die dag meenemen naar het clubhuis. Daar worden alle kleurplaten opgehangen en wordt de mooiste kleurplaat gekozen. Alle kinderen winnen een prijsje."

Kinderen die geen kleurplaat hebben gekregen, maar wel mee willen doen? De kleurplaat is te downloaden via www.scoutingrijnland.nl. Hier kan ook terecht voor meer informatie over de scouting.

Ben je ouder dan 7 jaar? Ook dan ben je welkom om eens te komen kijken. Kijk even op de website wanneer jouw leeftijdsgroep zijn opkomst heeft, dan kan je gewoon een keertje langskomen. Je hoeft niet direct lid te worden, maar je mag eerst vier opkomsten mee doen om te zien of je het leuk vindt.

Scouting vereniging Rijnlandgroep zit in Zwanenburg vlakbij het park aan de Nolenslaan 5. De leden zijn onderverdeeld in verschillende leeftijdsgroepen. De Bevers zijn de leden van 5 t/m 7 jaar; de Welpen van 8 t/m 11 jaar; de Scouts van 11 t/m 15 jaar; de Explorers van 15 t/m 18 jaar en de Roverscouts van 18 t/m 21 jaar. Iedere zaterdag zijn er mensen aanwezig bij de groep.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie