'Kinderarbeid in kolenmijnen ontwikkelingslanden'

16 januari 2017 om 00:00 Nieuws

In ontwikkelingslanden zijn steeds meer kinderen het slachtoffer van kinderarbeid.

Het gaat vooral om de lange uren die zei moeten maken, de jonge leeftijden, en het gevaar wat het met zich meebrengt om in de mijnen te werken van ontwikkelingslanden.

Wij zijn studenten van het Nova College te Haarlem, en wij doen mee aan het Breaking News Project om stille rampen aan het licht te brengen.

Hoe vanzelf sprekend is warme lucht in de huiskamer of lekker eten met de barbecue. Maar denk je wel eens bij jezelf 'waar komen die kolen nou vandaan?' Of welke personen er bezig zijn geweest voor jou kolen.

Dit zijn in de meeste gevallen kinderen uit ontwikkelingslanden. Het gaat hier soms wel om kinderen van 5 jaar die door de kleine doorgangen moeten kruipen om kolen te pakken omdat volwassen er niet bij kunnen.

Een werkdag kan wel zes tot acht uur duren. De kinderen zitten de hele dag in het donker en krijgen maximaal 1 euro per dag.

Wij staan op voor een fair trade handelen, zodat ieder kind die dit mee moet maken een vrij een eerlijk leven kan lijden, maar vooral lekker kind kan zijn op de manier zoals het hoort.

Geschreven door: Mariam, Lara, Marijn & Jari

School: Nova College Haarlem

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie