Whitney Roxe (can) + Maurice van Hoek

15 februari 2017 om 00:00 Nieuws

De Canadese Whitney Rose, die tegenwoordig in Austin woont, is al een tijd het onderwerp van gesprek is onder country fans. We kunnen dan ook wel voorzichtig stellen dat deze dame een internationale sensatie aan het worden is.

Bij de vintage klinkende muziek van deze country / pop artieste waan je jezelf zo in het zuiden van Amerika en droom je weg op haar fijne, meeslepende stem. Met haar southern charm, ijzersterke songwriting kwaliteiten en ontwapenende performance heeft deze dame veel in haar mars.

De plaat Heartbreaker of the Year, die Whitney Rose in 2015 uitbracht, is geproduceerd door Raul Malo van The Mavericks'. De muziek van Whitney kenmerkt zich door het contrast van kwetsbare en intieme nummers die opgevolgd worden door nummers die meer de scherpe randjes opzoeken. Fans van Amerikaanse country vallen stuk voor stuk als een blok voor deze dame.

Maurice van Hoek

Maurice van Hoek is afkomstig uit Hoofddorp en speelt Americana / country. Zijn muziek gaat over zijn leven als reiziger, problemen die hij tegenkomt in relaties en vriendschap. Toen hij een reis maakte door Amerika vond hij zijn eigen stijl en hier is hij mee aan de slag gegaan.

Maurice laat zich vooral beïnvloeden door country en Americana classics uit Amerika, zoals James Taylor en The Eagles, maar ook hedendaagse artiesten als Ryan Adams.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie