Meer voor Meer gaat van start

16 februari 2017 om 00:00 Algemeen

HAARLEMMERMEER Artistiek Haarlemmermeer krijgt een nieuw initiatief: Meer voor Meer. Bestemd voor jongeren en ouderen die de komende maanden - en welllicht jaren - hun artistieke talenten willen inzetten bij diverse projecten als 'Jongeren' en 'Ook'. Voor 2018 staat zelfs al een Zomerfestival gepland. Belangrijkste doel: verbinden door middel van theater.

Het moet één groot project worden met verschillende deelprojecten voor én samen met de gehele bevolking. Een project dat mensen en groeperingen wil verbinden door middel van het maken van theater. Anders gezegd: "Verbinding vormt in alles wat we gaan doen de kern van onze activiteit." Aldus onder meer Jan Bal (bedenker, projectleider en theatermaker), Loek van der Kroon (voorzitter) en Henriette van de Loo (communicatie en organisatie). Samen met andere enthousiastelingen hebben zij Stichting Meer voor Meer opgericht. Een stichting zonder winstbejag, met een bestuur en een organisatie die geheel bestaat uit vrijwilligers. Hun belangrijkste doel: verbinden door middel van theater. In de praktijk betekent dat een podium bieden aan ambitieuze talenten, wonend of werkend in Haarlemmermeer, op het gebied van onder andere kleinkunst, muziek, mime, dans, poëzie, toneel en poppentheater. En op het gebied van bijvoorbeeld vormgeving, theatertechniek, multimedia, fotografie en film.

Samen moeten deze groepen en disciplines aan de slag met 6 deelprojecten waarbij voor ieder project een productieteam wordt samengesteld, bestaande uit deskundige vrijwilligers op andere terreinen dan de specifiek artistieke. Denk aan techniek, logistiek, catering, aankleding, publiekswerving en specifiek project gerelateerde werkzaamheden. Elk team moet worden begeleid door deskundige docenten, acteurs en theatermakers die zich aan Meer voor Meer verbinden.

Voor dit jaar staan drie deelprojecten op het programma: Jongeren, Ook en Spelen Maarrr. Bij 'Jongeren' gaat het om een voorstelling voor verschillende groepen van alle scholen voor voortgezet onderwijs in Haarlemmermeer, gespeeld voor en door jongeren. Bij 'Ook' gaan kinderen van het primair onderwijs met hun opa's en oma's theater maken. Eind dit jaar volgt dan een eindejaars voorstelling voor algemeen theaterpubliek. Voor 2018 staat een zomerfestival gepland waar delen van de verschillende projecten samenkomen.

Voor de financiering van MvM rekent de stichting op steun uit heel Haarlemmermeer en daarbuiten, subsidie en sponsoring (onder andere via Vrienden van MvM).

Zie ook www.meervoormeer.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie