Sobere maaltijden in de 40-dagentijd

15 februari 2017 om 00:00 Nieuws

Een sobere maaltijd van soep met brood genieten en met het geld dat je daarmee uitspaart een goed doel steunen. Dat is al jaren de succesformule van de Sobere Maaltijden. Ook dit jaar worden deze Maaltijden georganiseerd door de Raad van Kerken Hoofddorp. Elke week op een andere kerkplek in Hoofddorp. Zeven woensdagen tussen 18.15 en 19.30 uur, van Aswoensdag 1 maart tot en met de woensdag voor Pasen 12 april.

Elke maaltijd wordt een korte inleiding gehouden door bevlogen mensen, die zich inzetten voor projecten in binnen- en buitenland. Thema's zijn dit jaar de Wet maatschappelijke ondersteuning, Energiecafés, eenzaamheid bij ouderen, ondersteuning bij het vieren van een verjaardag voor kinderen die in armoede opgroeien, ondersteuning bij werk en dagbesteding voor mensen met een psychische aandoening en ondersteuning van weeskinderen in Rwanda.

Woensdag 1 maart is de eerste maaltijd in het Parochiehuis naast de kerk aan de Kruisweg 1073. Thema is het project van Vastenactie in El Salvador waar kinderen een alternatief wordt geboden voor jeugdbendes.

De maaltijden staan open voor belangstellenden, je wordt gevraagd je voor elke maaltijd apart opgeven bij het Parochiesecretariaat van de J.de Doperparochie secretariaat@hjoannesdedoper.nl of telefonisch van maandag t/m vrijdag van 9-12 uur: 023 5638145

Voor het volledige programma én voor actuele informatie over deze en andere activiteiten van de Raad van Kerken : www.kerkeninhoofddorp.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie