Filmhuis Special: "Departures" ingeleid door Alexander van der Pijl van Dunweg uitvaartzorg

22 februari 2017 om 00:00 Nieuws

Filmhuis Special: een film met een maatschappelijk interessant thema, een inleider en gelegenheid voor een nagesprek met een drankje.

Vrijdagavond 10 maart is in Het Oude Raadhuis, Hoofdweg 675 "Departures" van regisseur Yojiro Takita te zien, een film uit 2008.

Daigo Kobayashi (Masahiro Motoki) is een getalenteerde cellist wiens orkest plotseling wordt ontbonden. Wegens geldgebrek besluit hij met zijn vrouw terug te keren naar zijn geboortedorp, waar hij door een misverstand werk vindt bij een uitvaartonderneming. Zijn omgeving reageert weinig enthousiast op zijn nieuwe baan. Desondanks raakt Daigo steeds meer bedreven in de officiële rituelen en steeds meer gesteld op zijn werk als portier tussen leven en dood.

Dit Japanse drama werd goed ontvangen op filmfestivals over de hele wereld en won de Oscar voor Beste Buitenlandstalige Film.

De film wordt ingeleid door Alexander van der Pijl, directeur van Dunweg Uitvaartzorg. Alexander van der Pijl: "Departures heeft een Aziatisch karakter, maar deze film kent zeker ook aspecten die heel herkenbaar zijn in ons werk in Nederland".

De inleiding op de film begint om 19.30, de film begint om 20.00.

Kaarten a. €10,00 voor inleiding en film via www.demeerse.nl of aan de kassa.

Actuele informatie over alle activiteiten van de Raad van Kerken www.kerkeninhoofddorp.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie