27 februari 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Nldoet in actie voor avontuurlijke kampeervakantie in Lelystad voor kinderen

Een weekje er helemaal tussen uit, lekker buiten kamperen op een boerderij en verzeild raken in een spannend verhaal dat de hele week doorloopt: dat is de Don Bosco Experience. Een actieve vakantie voor kinderen in verschillende leeftijdsgroepen. De zomerkampen van Don Bosco Experience in Lelystad duren van 23 tot en met 29 juli en zijn bedoeld voor kinderen uit heel Nederland. De kosten bedragen € 95,- per kind. Dankzij betrokken donateurs kunnen kinderen voor wie een dergelijke vakantieweek niet mogelijk is vanwege financiële redenen, ook meedoen; zij zijn zeer welkom bij Don Bosco Experience.

De voorbereidingen voor het zomerkamp zijn in volle gang. Don Boso Experience doet mee aan NL Doet op zaterdag 11 maart. Het maken van nieuwe decorstukken, het repareren en verven van bestaande decorstukken en onderhoudt van fietsen staan op het programma.

Het tentenkamp van Don Bosco Experience zal dit jaar weer neerstrijken op een veehouderijbedrijf in Lelystad. Voor de kinderen zijn er allerlei buitenactiviteiten, ze kunnen de koeien en kalfjes aaien en maken gedurende de week een verhaal mee dat aansluit op een thema. Dit jaar is het thema "Waar is?" en gaan we een avontuur beleven in de wereld van de televisie. Een enthousiast team van 15 tot 20 vrijwilligers is er tot op het laatste moment creatief mee bezig, gesteund door sponsors en donateurs. Misschien maken we zelf een televisieprogramma, kijken we tot laat een film of organiseren we onze eigen awardshow? Het blijft een verrassing tot het laatste moment. Vaak vinden de kinderen het leuk om mee te denken over het thema en past de begeleiding daar ter plekke het programma op aan.

Inspiratie

Don Bosco Experience baseert zich op het gedachtegoed van de 19e-eeuwse Italiaanse priester Don Bosco. Tot de belangrijkste kernwaarden horen: in gesprek gaan met jongeren, zorgen dat ze zich gelijkwaardig en begrepen voelen, helpen met het ontdekken en ontplooien van de eigen mogelijkheden en vertrouwen geven in zichzelf. Dit vormt de inspiratie voor deze kampeervakantie die verder niet verbonden is met een kerkelijke stroming.

Laagdrempelig en ook voor kinderen van financieel minder draagkrachtige ouders

De begeleiders zorgen dat ze zoveel mogelijk meedoen met de spellen en dus niet buiten de belevenissen van de kinderen staan. Daardoor voelen de kinderen zich snel op hun gemak en durven zich te uiten over eventuele problemen waar ze in hun thuissituatie mee kampen. Doordat het hele project op vrijwilligers draait, zijn de kosten laag. Dit jaar zijn we, door extra inspanningen van onze vrijwilligers, er zelfs in geslaagd de kampbijdrage per kind te verlagen. De kampbijdrage voor een week is dit jaar € 95,- per kind. Daarmee is deelname laagdrempelig. Nadrukkelijk is er ook ruimte voor kinderen die vanwege financiële redenen niet mee kunnen doen aan zo'n vakantieweek. Dankzij de giften van donateurs is deelname met reductie of soms zelfs gratis mogelijk. Voor deze groep is het vaak extra belangrijk om even helemaal uit de thuissituatie weg te kunnen zijn en zich heerlijk te vermaken met leeftijdgenootjes. Binnen de vakantieweek ontstaat vaak een hechte groep waarna het voor sommigen moeilijk afscheid nemen is.

Aanmelden

Op het kampeerterrein in Lelystad krijgen de kinderen een bruisend, creatief en uitdagend programma dat is afgestemd op twee leeftijdsgroepen. Don Bosco Experience Adventure voor kinderen van 8 jaar t/m groep 8 van de basisschool en Don Bosco Experience Adventure XL voor jongeren uit het voortgezet onderwijs t/m 16 jaar. Aanmelden kan tot 20 juli 2016. Er is ruimte voor ongeveer 35 kinderen per groep. Extra donateurs zijn zeer welkom, zodat we nog meer kansarme kinderen een fijne vakantie kunnen geven. Meer informatie staat op www.donboscoexperience.nl

Noot voor de redactie niet voor publicatie:

Wilt u aandacht aan dit onderwerp besteden?

Voor meer informatie kunt u bellen met:

Eliene Verhoeven 0657639374

Knarweg 14, 8218 NB Lelystad

www.donboscoexperience.nl

info@donboscoexperience.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie