Repair Cafés verschuiven in maart

27 februari 2017 om 00:00 Activiteiten

In maart zijn er weer vijf Repair Cafés in Haarlemmermeer. In Lisserbroek is/was het op zaterdagmiddag 4 maart. Op dinsdag 14 maart draait het Repair Café Zwanenburg-Halfweg in CEA De Hoek, op woensdag 22 maart zijn ze 's morgens in Badhoevedorp en 's middags in Hoofddorp open. In Hoofddorp is het deze keer een week later dan gewoonlijk, omdat locatie De Ark in gebruik is als stemlokaal op 15 maart. Tenslotte is er op 31 maart weer Repair Café in Nieuw-Vennep.

In elk Repair Café zitten vrijwilligers klaar, die thuis zijn in elektrische apparaten, hout- en andere klussen, naaiwerk en fietsen. Tot nu toe scoren elektrischte apparaten het hoogst: cd- en dvd-spelers, strijkijzers, stofzuigers, een magnetron en vooral koffiemachines. De Senseo en Nespresso hebben vaak dezelfde klacht, zodat de vrijwilligers ervaren zijn geworden in het repareren ervan. Senseo heeft daarvoor aan de Repair Cafés een speciale training aangeboden.

De dames achter de naaimachine zeggen: 'we kunnen best veel, maar de klussen moeten binnen een redelijke tijd gedaan kunnen worden, zoals knopen aanzetten of verplaatsen, scheuren herstellen of kleding korter maken.'

Het Repair Café in Badhoevedorp is 22 februari feestelijk geopend door burgemeester Theo Weterings. De transformator die hij had meegenomen, kon helaas niet gerepareerd worden: alles was dichtgelast. Met volgende klussen ging het een stuk beter. Het is het enige Repair Café dat 's morgens open is: van 9.30 - 12.00 uur.

Alle andere zijn open van 13.30 tot 16.00 uur. Op de middagcafés is in maart ook het Energie Café aanwezig voor advies over 'minder watts' en zuiniger stoken.

Repair Café Zwanenburg-Halfweg is op dinsdag 14 maart in CEA De Hoek, Plantsoenlaan 2, Badhoevedorp op woensdagmorgen 22 maart in 't Rietland, Chr. Huygensstr. 21, Hoofddorp op woensdagmiddag 22 maart in kerkcentrum De Ark, Muiderbos 36 en Nieuw-Vennep op 31 maart in wijkgebouw Linquenda, Oostmeer 52.

De reparaties zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage is heel welkom, vooral voor nieuwe apparatuur.

Alle informatie over Repair Cafés in Haarlemmermeer is te vinden op de Facebookpagina facebook.com/repaircafehaarlemmermeer.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie