Vier kampioenen op kampioenschap van Noord-Holland

27 februari 2017 om 00:00 Sport

NIEUW-VENNEP Judo Yushi zal op het NK tot 15 jaar met zeven judoka's aantreden. Op het Districtskampioenschap van Noord-Holland tot 15 jaar behaalden vier judoka's de titel binnen. Een dag eerder had Loek van der Veld zich ook in de kijker gespeeld door op de Antwerp Open tweede te worden.

Dion Blanck heeft het afgelopen jaar een snelle ontwikkeling doorgemaakt en heeft de titel gewonnen in de klasse tot 42 kg met veel overwicht. De halve finale besliste hij binnen 6 seconden met een uchi-mata (heupworp). In de finale stond Blanck tegen trainingsmaatje Max Stikkelorum. Deze gaf goed weerstand, maar Blanck bleek de betere en won de wedstrijd.

Tot 38 kg deed Luca Needham hetzelfde. Hij was vorig jaar nationaal kampioen in een gewichtsklasse lager, maar liet ook nu zien een grote stap gemaakt te hebben. Hij won al zijn wedstrijden en werd kampioen.

Een klasse lager, in de klasse tot 34 kg, stonden ook twee judoka's van Judo Yushi in de finale. Sam Reneman en Olivier Naert vochten om de titel. Naert bleek sterker, waardoor hij kampioen werd en Sam de tweede plaats veroverde.

Bij de meisjes veroverde Maira Medema met ongeslagen status de titel in de klasse tot 32 kg. De finale besliste ze met een snelle beenveeg. Estrella Otte bereikte in de klasse tot 36 kg het podium en behaalde brons.

Al deze judoka's treden op 11 maart aan in Tilburg op het nationaal kampioenschap tot 15 jaar.

Op zaterdag behaalde Judo Yushi ook goede resultaten op de Antwerp Open, dat door de Judo Bond Nederland is aangewezen als kwalificatiemoment voor Europacups. In de klasse tot 73 kg werd Loek van der Veld tweede. Hij won al zijn wedstrijden met dominant judo en strafte fouten van zijn tegenstander af met overnames. Zelf scoorde Van der Veld twee keer met een beenworp om de wedstrijden te beslissen. De finale tegen Gino Maas was spannend en werd verlenging. Ver in deze golden score werd een actie van Loek overgenomen, waardoor hij tweede werd.

Bij de dames junioren en senioren behaalde Riff Ekelschot een derde plaats in de klasse tot 52 kg. Riff won twee keer, maar kon de Belgische kampioene niet verslaan en moest genoegen nemen met brons.