Sponsorwerving Concours Hippique

9 maart 2017 om 00:00 Algemeen

HOOFDDORP De werving van sponsoren voor het Concours Hippique is in volle gang en daar hoort een speciale sponsorborrel bij. Ruim honderd mensen waren op donderdag 2 maart aanwezig in de Rustende Jager in Nieuw-Vennep, waar het nieuwe bestuur zijn plannen ontvouwde voor de editie van 2017.

"We hebben het bestuur tijdens het event voor kunnen stellen aan potentiële sponsoren en verteld wat we op het gebied van paarden en activiteiten daaromheen van plan zijn", zegt voorzitter Dick Winters. "Aan de opkomst konden we zien dat het Concours leeft in Haarlemmermeer, ook bij de ondernemers. Een aantal van hen heeft zich nog tijdens de borrel vastgelegd aan het Concours door middel van een sponsorpakket en daar is een mooi basisbedrag uitgekomen. Er waren ook geïnteresseerden op de borrel aanwezig die zich niet meteen committeerden aan het Concours, zij worden de komende periode door ons benaderd."

Toch heeft het Concours, dat in JAN Accountants & Belastingadviseurs, Rabobank en gemeente Haarlemmermeer zijn hoofdsponsors heeft gevonden, nog lang niet genoeg sponsoren aan zich gebonden. "Met alle sponsoren zijn we heel blij, maar daar redden we het nog niet mee. We hebben ook de Haarlemmermeerse ondernemer hard nodig. Sponsoren krijgen een vip-behandeling op het vip-paviljoen. Zij hebben daar een goed uitzicht op de bak waar de spring- en dressuurwedstrijden gereden worden", benoemt bestuurslid en sponsorwerver Paul Israel de pluspunten van het sponsorschap. "De verwachting is dat er veel publiek op het Concours afkomt en de sponsoren daarmee veel exposure krijgen bij Haarlemmermeerders. Daarnaast krijgen de sponsoren de kans hun klanten uit te nodigen in de vip-tent. Op die manier kunnen zij hun klanten iets extra's bieden", vult Winters aan.

FAMILIE-EVENEMENT Het Concours, dat plaatsvindt in het weekend van 16 tot en met 18 juni in het Haarlemmermeerse Bos, belooft een divers evenement te worden met voor ieder wat wils. "Uiteraard zijn er wedstrijden in dressuur en springen. Daarnaast zijn shows met paarden, muzikale optredens, er komt een kinderdorp, een markt en foodtrucks. Het wordt een echt familie-evenement en dat hebben we op de bijeenkomst ook verteld. Je hoeft niet per se paardenliefhebber of sponsor te zijn om dit evenement leuk te vinden." vertelt Israel.

"Als sponsor mag je ook trots zijn dat je het Concours mede mogelijk maakt. Dankzij hen kunnen we het evenement, na enkele jaren afwezigheid, weer organiseren. Zonder sponsoren geen Concours. De sponsoren zorgen ervoor dat een evenement dat al meer dan honderd jaar bestaat, gehouden kan worden. Als je je dat beseft en je hebt er als bedrijf profijt van om op het Concours te staan, dan is dat een win-winsituatie", besluit Israel.

TROUWE SPONSOR Eén van de sponsoren die zich gecommitteerd heeft aan het Concours is Theo Hoeke, eigenaar van de Nissan-dealer in Hoofddorp. Hoeke is als een trouwe vriend voor het Concours en sponsort steevast het paardenevenement, zo ook dit jaar. "Zolang wij bestaan sponsoren we het Concours al. We zijn in 1986 begonnen en zijn al meer dan 25 jaar loyaal sponsor. Het Concours is iets wat bij Haarlemmermeer hoort en wat je moet koesteren. Ik beschouw het als cultureel erfgoed van de gemeente. Dit soort evenementen is toch vaak alleen met loyaliteit van sponsoren in stand te houden. We zijn zeer blij dat het Concours dit jaar weer zal plaatsvinden en gaan er een mooi festijn van maken", aldus een enthousiaste Hoeke.

Geïnteresseerden in het sponsoren van het Concours Hippique Haarlemmermeer kunnen zich aanmelden door te mailen naar sjef@concourshaarlemmermeer.nl of paul@concourshaarlemmermeer.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie