'Some Rain Must Fall'

2 april 2017 om 00:00 Nieuws

FAVOURITE SKY is een alternatieve rockband uit de Haarlemmermeer.

Vele jaren geleden is de band begonnen met als bandnaam 'de Smet' en een Nederlandstalig repertoire. In die periode werden 3 albums uitgebracht.

De bezetting van de band bleef al die tijd ongewijzigd.

Rob de Wilde: zang en gitaar

Herbert Meijer: toetsen

Gerard van Houwelingen: bas

Peter Wiechmann: drums

De band besloot dat het tijd was voor een verandering in het bandgeluid en begon een tweede leven met Engelstalige teksten en een nieuwe bandnaam: FAVOURITE SKY. Referenties op muzikaal gebied komen van bekende namen als The Black Keys, The Pixies, Paul Weller, Wilco en Ryan Adams. Maar bovenal hebben de songs van FAVOURITE SKY een eigen geluid vol dynamiek en avontuur.

FAVOURITE SKY heeft het jaar 2016 grotendeels in de studio doorgebracht en brengt in april 2017 het langverwachte album met de titel: 'Some Rain Must Fall' uit.

Het album bevat een mix van allerlei stijlen: van dromerige americana tot licht psychedelische pop. FAVOURITE SKY schuwt ook het stevigere werk niet. De band heeft ook rauwe indie kant met hier en daar een knipoog naar de jaren 60 en 70. Zowel de uptempo popsongs als de wat meer roots-georiënteerde songs vallen op door lekker gitaar- en hammondwerk, die zo af en toe lekker los mogen gaan.

……of zoals de Engelsen zeggen: Come and taste the good vibes of FAVOURITE SKY with catchy vocals, cool guitarriffs, dazzling hammonds, awesome basslines and a persistent flush of drums!

Check it out - 15 April in pop podium Duycker in Hoofddorp

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie