Camping Mysteryland mag groeien naar 25.000 bezoekers

6 april 2017 om 00:00 Algemeen

VIJFHUIZEN Het gemeentebestuur van Haarlemmermeer heeft dinsdag ingestemd met het groeiplan van Mysteryland met betrekking tot de camping. Dat betekent dat de camping gefaseerd kan groeien naar 25.000 bezoekers in 2021.

Volgens Mysteryland heeft een verdere groei van de camping een positieve impact op de logistieke druk door de spreiding over meerdere dagen en een lager aantal dagbezoekers. Daarentegen is wel een extra kampeerterrein nodig om ook de komende jaren de bezoekers een plek te kunnen bieden. Vanaf 2018 kunnen campinggasten ook op de vrijdag en de maandag hun auto kwijt op het parkeerterrein van de Expo aan de kant van Vijfhuizen.

Dit houdt in dat hier tijdens het festival op zaterdag en zondag minder dagbezoekers zullen parkeren wat met name de uitstroom 's avonds ten goede komt. Vorig jaar bood de camping in de Plesmanhoek ruimte aan 10.000 campinggasten. Dit jaar is er plaats voor 15.000 bezoekers. Daarna komen er jaarlijks 2.500 slaapplaatsen bij. Met de groei komt Mysteryland tegemoet aan de groeiende vraag naar campingplaatsen. Jaarlijks vindt een evaluatie en een toetsing plaats. De capaciteit van het festival zelf blijft met 60.000 bezoekers per dag ongewijzigd.

Mysteryland heeft direct contact met de dorpsvereniging van Vijfhuizen, met bewoners van de IJweg en met de bewonersvereniging Vrijschot-Noord en met alle partijen afgesproken frequent contact te zullen onderhouden. "Samen met de omgeving willen we een mooi festival neerzetten."

Het is het streven van Mysteryland om het evenemententerrein duurzaam te maken door het aanleggen van vaste voorzieningen. "Samen met de gemeente Haarlemmermeer en Recreatieschap Spaarnwoude, de beheerders van het terrein, zijn we ons aan het oriënteren of het mogelijk is om een vaste wateraansluiting op de camping en een vaste stroomvoorziening op het festivalterrein te realiseren", laat woordvoerder Marlous van Huisstede weten.

Ook dit jaar wordt een rondleiding voor buurtgenoten gehouden. Ook wil Mysteryland nog meer lokale ondernemers bij het festival betrekken. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie