Verzet tegen tijdelijke huizen

20 april 2017 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP Niet iedereen is blij met het plan om op de plek waar enkele jaren geleden de tijdelijke behuizing van schouwburg De Meerse stond 200 tijdelijke woningen neer te zetten. De locatie is vlak bij de Calatravabrug de Luit op bedrijventerrein De President. "De waarde van onze woningen gaan dan zeker omlaag", zegt een bewoner van het appartementencomplex Concerto aan de andere kant van de Hoofdvaart.

Volgens deze bewoner zijn de bewoners van Concerto niet geïnformeerd door de gemeente over de plannen. Er is slechts in een brief meegedeeld dat er aan de zuidoostkant van Hoofddorp nieuwe woonwijken bij komen, in het Lincolnpark.

TEKST EN UITLEG Bewoners van het complex hebben kort geleden telefonisch tekst en uitleg gehad over de plannen. De gemeente is hard op zoek naar locaties waar spoedzoekers en statushouders kunnen wonen. De locatie in gebied De President is één van de opties. De duur van de tijdelijke woningen is vooralsnog 10 jaar.

Volgens één van de bewoners zijn niet alle appartementbewoners even gelukkig met de plannen. "De meningen zijn verdeeld. Er zijn er ook die begrip hebben voor mensen die geholpen moeten worden in de wereld. Dat wil ik ook wel, maar waarom moet dat hier? Zijn er geen andere gebieden beschikbaar?" Bovendien vindt de Hoofddorper dat de gemeente de Calatravabruggen met trots presenteren als 'Hét visitekaartje van Haarlemmermeer'.

De bewoner blijkt vooral huiverig voor de komst van statushouders. Volgens hem gaat dat problemen geven in de omgeving en in het winkelcentrum van Toolenburg. "Ik heb dat al eens eerder meegemaakt in een andere wijk van Hoofddorp. Toen verpauperde de buurt ook. Ik wil dat niet nog een keer meemaken."

BOUWAANVRAAG Volgens een woordvoerder van de gemeente kunnen bewoners hun zienswijzen over de plannen indienen zodra er een bouwaanvraag is gedaan voor de plannen. Dat is nog niet gebeurd. De ingediende bezwaren worden in de uiteindelijke besluitvorming meegewogen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie