Feest bij echtpaar Kniep

24 mei 2017 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP Burgemeester Theo Weterings heeft maandag een bezoek gebracht het echtpaar Kniep om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.

De heer en mevrouw Kniep hebben elkaar ontmoet bij een pijprookwedstrijd voor dames. Dit werd georganiseerd ter gelegenheid van de feestweek tijdens het bloemencorso in Aalsmeer. Na 60 jaar huwelijk is diezelfde pijp die Henk Kniep toen rookte nog steeds in hun bezit!

Het echtpaar heeft 2 dochters, 2 kleinzoons, 1 achterkleinkind en nog 1 achterkleinkind op komst.

Het echtpaar heeft tijdens hun huwelijk altijd in de Haarlemmermeer gewoond. Ze begonnen aan de Aalsmeerderdijk. Hier woonden ze in omdat er toen een huizentekort was. In 1961 konden ze terecht in de Beemsterstraat waar ze nog steeds wonen.

De heer Kniep werkte in de oorlog in een bewaarkwekerij. Na de oorlog stapte hij over naar een handelskwekerij. Tussentijd werd hij opgeroepen voor de dienstplicht in Indonesië waar hij 3 jaar diende. Na zijn dienstplicht keerde hij terug naar het werk in de kwekerij. Daarnaast gaf hij in zijn vrije tijd autorijlessen. Hij deed beide tot zijn pensioen.

Mevrouw Kniepwerkte in een kruidenierswinkel en van 1955 tot 1957 bij de KLM. Helaas werd zij, zoals toen nog gebruikelijk, na haar trouwen ontslagen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie