Voorzitter ETO betreurt vertrek Maarten Broersen

24 mei 2017 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP Stichting ETO, verantwoordelijk voor de exploitatie van Park 10 met het, voor Europa, unieke honkbalstadion, gaat verder zonder Maarten Broersen, de man die van begin tot eind betrokken was bij de bouw van het stadion. Belangrijkste reden: verschil van inzicht over de gang zaken op en rond het park.

Wilko Geesink, huidig voorzitter van ETO, is er heel duidelijk over: "En dat vinden we heel erg jammer. Want als er iemand betrokken was bij Hoofddorp Pioniers en ons sportcomplex , dan was dat Maarten. Zijn inzet was enorm en hij heeft de afgelopen jaren heel veel betekend. Met name bij het ontwerpen van het complex, de nieuwbouw, de verhuizing en het beheer. Op dat punt hebben we echt heel veel aan hem te danken. Hij was de as waar alles om draaide. Maar dat is meteen ook de Achilleshiel van iedere organisatie.

Met de komst van een nieuwe generatie bestuursleden (waaronder de voorzitter) die allen geen lid van Pioniers zijn, komen er ook andere inzichten en is wat vroeger wellicht gewoon was niet meer zo gewoon. En daar gaat het dan wringen en komt er een punt dat je afscheid van elkaar moet nemen. Het is jammer, maar dat gebeurt in elk bedrijf en in elke vereniging.Maar veel tijd om er bij stil te staan, hebben we niet. En achterom kijken levert niets op, want de geschiedenis draai je niet terug. We kunnen wel een wijze les uit dit alles trekken, namelijk dat binnen een organisatie niet vrijwel alle kennis en verantwoordelijkheden bij één persoon liggen.

In de nieuwe organisatiestructuur zal dat dan ook niet gebeuren", aldus de huidige voorzitter die met die nieuwe organisatie een nieuwe weg op wil met het park. Zoals meer activiteiten naast honk- en softbal. Zoals nu al gebeurt met Meerbewegen, een fundraising project van de gezamenlijk Haarlemmermeerse Lions Clubs (het park was zaterdag en zondag start- en finishplaats en speelveld voor de afsluitende bedrijvensportdag). "Ons sportcomplex is van - en voor alle bewoners van Haarlemmermeer en we willen graag eenieder onze kant optrekken om te laten zien wat hier allemaal mogelijk is."Tot slot nog de reacties op Facebook naar aanleiding van het vertrek. "Jammer", aldus Gee-sink, "maar zo ziet de social media wereld van nu er nu eenmaal uit."

De heer Broersen was niet bereikbaar voor een reactie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie