Kunstenaars en militairen trekken samen op in een veldslag rond Fort bij Vijfhuizen

29 mei 2017 om 00:00 Nieuws

Het verdag van Vijfhuizen

Op vrijdag 2 juni 2017 vindt om 16.00 uur op het terrein van Fort bij Vijfhuizen een veldslag plaats; een statement over het belang van het verdedigen van kunstenaars.

In het kader van de performance van beeldend kunstenaar Niek Verschoor zal een eenheid van de Luchtmobiele Brigade samen met studenten van de Willem de Kooning Academie Rotterdam een inval doen op het terrein van het Fort om het gebied te ontzetten.

Deze veldslag, waarbij militairen, voertuigen, rubberboten en duikers worden ingezet, vindt plaats op het buitenterrein van het Fort en is vrij toegankelijk voor publiek.

De performance wordt afsloten met de ondertekening van een verdrag waarin het belang van de bescherming van kunstenaars overal ter wereld wordt erkend. De ondertekening vindt plaats in een sculptuur die Niek Verschoor op het terrein van het Fort heeft gebouwd.

Na ondertekening van het Verdrag door Ann Demeester (directeur Frans Hals Museum) namens de kunstenaars en brigade-generaal Kees Matthijssen namens defensie, geeft René Teijgeler (Heritage for Peace, expert bescherming erfgoed) een lezing over de rol van kunstenaars bij cultuurherstel in oorlogsgebied. Tot besluit volgt een kort gesprek met alle aanwezigen onder leiding van een moderator waaraan het publiek kan deelnemen.

————————————————————————————————

Programma voor Het Verdrag van Vijfhuizen

Inloop 15.00 uur

Aanvang performance 16.00 uur

Lezing René Teijgeler 16.30 - 16.50 uur

Ondertekening verdrag 17.00 uur

Gezamenlijk gesprek 17.00 - 17.20

Afsluitende borrel 17.20 - 18.00 uur

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie