Man zwaargewond na val door galerijvloer

30 mei 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Een bewoner van woning aan de Fanny Blankers-Koenlaan is dinsdagmiddag zwaargewond geraakt toen hij door de galerij van het complex zakte. Het slachtoffer viel zo'n 7 à 8 meter naarbeneden.

Meerdere hulpdiensten, waaronder de traumahelikopter met het mobiel medisch team kwamen hulp bieden aan het slachtoffer. De hulpverleners moesten zichzelf eerst beschermen met ladders, pallets en helmen omdat enkele metalen platen nog dreigden te vallen.

De brandweer heeft later een ladder van de ladderwagen onder de platen gemanoeuvreerd om de hulpverleners en het slachtoffer te beschermen.

Na de nodige medische zorg is het slachtoffer met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer heeft hierna de losse platen verwijderd.

Een gespecialiseerd bedrijf was in opdracht van Ymere de galerijvloer aan het vervangen, omdat de oude vloer niet meer aan de eisen voldeed. Hiervoor was een deel van de galerij afgezet met linten. Volgens een getuige negeerde de bewoner de afzetting en kwam op een stuk vloer terecht dat nog niet geschikt was om te belopen. Dit met de valpartij tot gevolg.

De inspectie SZW (arbeidsinspectie) is opgeroepen om het ongeval te onderzoeken. De traumahelikopter landde naast een school, wat een hoop kijkers opleverde.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie