Jeugd kan gratis kennismaken met snelwandelen bij de Toolenburgerplas

30 mei 2017 om 00:00 Sport

Deze zomer kan de Haarlemmermeerse jeugd tot en met 18 jaar vier keer kennis maken met de sport snelwandelen. In vier trainingen van ongeveer een uur zal de basis van deze Olympische sport aan de jonge atleten worden uitgelegd en uiteraard kan dit gelijk zelf geoefend worden.

De trainingen zijn bedoeld voor beginners en zijn gratis bij te wonen. Vooraf opgeven is niet nodig. Belangstellenden kunnen zich verzamelen in de buurt van restaurant Long Island aan de westkant van de Toolenburgerplas in Hoofddorp, vanwaar om 16.30 uur met de training begonnen wordt. De training duurt ongeveer een uur. De training wordt gegeven door de coach van het Nederlands snelwandelteam, Frank van Ravensberg.

Iedereen tot en met 18 jaar is welkom. Ouders van jonge atleetjes mogen ook meedoen.

De data van de vier trainingen zijn: woensdag 7 juni, woensdag 5 juli, woensdag 6 september en woensdag 13 september. Op de laatste training zal een testwedstrijdje van 1 kilometer worden gedaan. Die dag kun je ook een training met het Nederlands team winnen. Het Nederlands team traint met enige regelmaat in de Haarlemmermeer.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie