Miljoen euro voor leefbaarheidsfonds Rijsenhout

31 mei 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Het nieuwe opgezette leefbaarheidsfonds voor Rijsenhout omvat inmiddels een bedrag van bijna een miljoen euro. Dat heeft wethouder Adam Elzakalai van Ruimtelijke Ordening dinsdag gezegd tijdens het wekelijkse persuurtje.

Energiebedrijf Liander en netbeheerder Tennet hebben beide 250.000 euro in het fonds gestort. Het college van burgemeester en wethouders heeft vorige week besloten daar nog eens een half miljoen bij te doen. Het fonds is bedoeld voor projecten die de leefbaarheid in Rijsenhout vergroten.

Het leefbaarheidsfonds heeft alles te maken met de plannen om aan de rand van Rijsenhout een groot transformatorstation te bouwen. De dorpsbewoners zijn daar fel tegen, omdat ze bang zijn dat de leefbaarheid in het dorp ernstig wordt aangetast. De plannen hebben voor veel beroering gezorgd.

De gemeente en de dorpsraad hebben besloten een traject van bemiddeling te beginnen. De Rijsenhouters hebben eerder naar aanleiding van de plannen het vertrouwen in de gemeente opgezegd.

Wethouder Elzakalai benadrukte dinsdag dat het college nog geen voorkeur heeft voor de meest gewenste locatie. Dat het 150kV-transformatorstation er moet komen is voor B en W wel duidelijk. Het wachten is volgens Elzakalai op de uitkomst van een vergelijkend onderzoek naar meerdere locaties. Tennet heeft inmiddels wel zijn voorkeur uitgesproken voor de locatie waar de inwoners van Rijsenhout juist zo fel tegen zijn.

De gemeenteraad is ook bezorgd over de plannen. De partijen hebben afgesproken dat ze op 8 of 15 januari een spoeddebat houden over de kwestie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie