Vennep Flyers wint na moeizame wedstrijd van Kinheim 3

31 mei 2017 om 00:00 Sport

Afgelopen zondag hadden de Vennepse honkballers het niet makkelijk in eigen huis. Pas in de 7e inning wisten zij een achterstand om te zetten in een uiteindelijk 12-5 overwinning. Hiermee verstevigen de Flyers hun 2e plek op de ranglijst met 5 overwinningen uit 6 wedstrijden.

Startend werper voor de Flyers Barry Blokker stond een prima wedstrijd te gooien. In de 3e inning moest hij het eerste Haarlemse punt incasseren. Na 4 wijd en een veldfout keken de Flyers tegen een achterstand aan. De Flyers kwamen in de eerste innings er niet aan te pas en speelden zwak. In de 5e inning werd het zelfs 0-4 voor de bezoekers. De veldspelers lieten Blokker in de steek door twee veldfouten.

Pas in de gelijkmakende 5e inning wisten de Flyers tot scoren te komen. Stijn Karelse sloeg een driehonkslag en kon scoren na een opofferingsklap van Kevin van Leeuwen. Bart Krom was wel op dreef voor de Vennepers en sloeg met zijn tweehonkslag een punt over de thuisplaat. Krom scoorde vervolgens de 3-4 na een honkslag van Bauke van der Leeden.

Van der Leeden nam het werpen van Blokker over die nul verdiende punten tegen kreeg en maar vier honkslagen. In de 7e inning werden de Flyers pas echt wakker en kwamen op voorsprong. Na honkslagen van Myron Valk Krom, van der Leeden en Blokker liep de stand op naar 7-4. In de 8e inning gingen de Flyers gretig verder. Mede door vier honkslagen eenmaal vier wijd en een veldfout was de stand na 8e innings 12-4 in het voordeel van de Flyers. Uiteindelijk zou Kinheim nog 1 punt toevoegen aan het totaal om de eindstand op 12-5 te zetten.

Coach Pascal von Sohsten was niet te spreken over het begin van de wedstrijd. "We speelden slap en voerden onze taak niet voldoende uit. Vanaf de 7e inning zag je het team opstaan om de overwinning eruit te slepen". Aanstaande zondag 4 juni staat een echte kraker op het programma. Flyers ontvangt in eigen huis nummer 3 The Bears uit Bergen. The Bears waren in de derde klasse de directe concurrent van de Flyers en wisten een jaar na de Flyers ook te promoveren. Aanvang 15:00 uur aan de Oosterdreef.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie