Bertus Borgers & The Young Retro's

21 juni 2017 om 00:00 Nieuws

Bertus Borgers & The Young Retro's presenteerden onlangs het album EINDHOVEN. De dag erna kopte het Eindhovens Dagblad De mede-grondlegger van de regionale rockscene speelt op 69-jarige leeftijd nog steeds in de voorhoede. De leden van de groep waarmee hij optreed zijn samen jonger dan hijzelf. Ze lanceerden hun tweede album met een krachtige rock/blues -show: zonder poespas, zoals het de muziekfamilie Borgers betaamt.

De Brabantse zanger/saxofonist was altijd al een muzikant met een grote live-reputatie. Niet alleen als frontman bij zijn bands Mr Albert Show, Sweetd'Buster en Groove Express, maar ook als gast bij Herman Brood, Golden Earring en Raymond van het Groenewoud. The Young Retro's blijken de energie en het fanatisme te hebben om zijn repertoire neer te zetten in de rocksound van vandaag.

Amper een jaar na het verschijnen van het eerste album LEGACY vinden we het album EINDHOVEN in de winkel en op de on-line playlisten. Een album met een mix van oude Sweetd'Buster classics, enkele vergeten songs en compleet nieuw materiaal. Opgenomen in hun eigen studio, gespeeld in de traditie van rock, soul en blues.

Ook in de recensies van het album, dat is uitgekomen op CD, LP en op USB-Wafer, wordt de jonge band geroemd om haar aanpak. Zo schrijft Bluesmagazine Het lijkt wel of Bertus Borgers aan een tweede (of zo u wilt een derde) leven begint. Met het aantrekken van de jonge honden van The Young Retro's heeft zijn muziek weer nieuw elan.

En het toonaangevend rockblad Lust For Life besluit met…Een sprankelende plaat waarop oud en nieuw elkaar ontmoeten.

LINE-UP

Bertus Borgers - leadvoc, sax

Gio Sliwa - gitaar, backing voc

Maurice Christian George - basgitaar, backing voc

Bertho Mollen - drums, backing voc

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie