Parachutesprong voor kwieke Venneper (80)

6 juli 2017 om 00:00 Nieuws

Alex StolwijkNIEUW-VENNEP Ludwig Fauser is niet de jongste meer, maar staat nog midden in het leven. Afgelopen vrijdag sprong de kwieke Venneper (80) dankzij de landelijke radiozender Qmusic zelfs uit een vliegtuig.

Het is een bijzonder verhaal dat Ludwig Fauser te vertellen heeft. De Venneper verloor in januari 2015 zijn vrouw, en voelt zich sindsdien - ondanks zijn in de nabijheid wonende zoon en dochter - vaak alleen. En dat zat hem langzamerhand niet lekker meer. "Ik heb 1,5 jaar gewacht, maar het alleen zijn breekt je toch op. Je eet je broodje alleen, gaat 's avonds alleen naar bed, ik heb alleen de kat als maatje."

RELATIEBEMIDDELAAR Daarom besloot hij zich in te schrijven bij een relatiebemiddelaar. Zeven maal had hij contact met een vrouw, maar steeds liep het op niks uit. Volgens Fauser leek het wel of het bureau zijn profiel niet eens had gelezen. Het leek alsof het allemaal op niets zou uitlopen, maar het bureau had nog een laatste plan bedacht. "Op een gegeven moment wisten ze het daar ook niet meer, en vroegen ze of ze me mochten aanmelden bij Hart van Nederland en Editie.nl. Tegen hen vertelde ik dat ik wel een keer wilde parachutespringen en dat werd door Qmusic opgepikt."

Het toeval wilde namelijk dat de vrijdag verjarende nieuwslezers Fien Vermeulen ook graag nog eens wilde parachutespringen. Ze werd live op de radio gevraagd of ze mee wilde doen, was eerst wat huiverig, maar stemde uiteindelijk toch toe. En dus stonden Fauser en de hoogblonde 26-jarige Vermeulen afgelopen vrijdag op het vliegveld bij Hoogeveen. Fauser ontpopte zich die dag als een ware romanticus en bracht rozen mee voor zijn blonde metgezel. "Een bos met 25 rode rozen en een witte, voor het komende jaar. Ik heb altijd geleerd dat je met stroop meer vliegen vangt dan met azijn."

Voordat de twee aan hun grote avontuur begonnen, werd eerst nog een ontbijtje genuttigd in het weiland naast de landingsbaan. Daarna steeg het vliegtuig op tot 4.000 meter hoogte. "Eerst ging Fien, die heeft de hele 2.000 meter van de vrije val gegild. Ze zag er zo tegenop, maar heeft het toch gedaan. Een hele prestatie. En daarna was ik aan de beurt, voor je het weet val je uit het vliegtuig." Het was een onbeschrijflijk gevoel, aldus Fauser. "Je ziet tijdens de sprong zelfs de bolling van de aarde. Zeker voor herhaling vatbaar, vooral het stuk dat je aan de parachute hangt."

Angst zegt Fauser voorafgaand aan en tijdens de sprong niet te hebben gevoeld. "Ik ben 3 weken eerder nog met mijn dochter wezen ballonvaren. Ook daar had ik geen moeite mee. Heerlijk, die doodse stilte als je in de lucht hangt."

IN HET LEVEN Hoewel hij alle opties open houdt, heeft zijn date met Vermeulen nog niet geleid tot een relatie. "Je kunt zeggen dat ik nog op de markt ben. Ik zoek iemand van zo'n 60 tot 65 jaar oud, die midden in het leven staat en open staat voor veel dingen."

Hij blijft dus hoop houden op een nieuwe levenspartner, al vreest hij dat het weinig zin heeft. "Ik loop nog eerder tegen een lantaarnpaal aan dan tegen een partner."

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie