Hoofddorp Aan Zee, ga je mee?

10 juli 2017 om 00:00 Nieuws

Ben jij tussen de 9 en 12 jaar en zit je in groep 6, 7 of 8? Ga jij in de zomer niet op vakantie? Of veel te kort? Ga dan mee met Hoofddorp Aan Zee!

In een spannende vakantievierdaagse maak je, samen met een groep andere kinderen en kunstenaars een bijzonder project. Je bedenkt zelf of samen wat jij wil maken voor in het nieuwe stadspark 'Hoofddorp Centraal'. Een kunstwerk of juist iets heel anders, jij bepaalt en wordt geholpen door professionele kunstenaars.

Vier dagen lang kunst én natuurlijk plezier maken op ons eigen kleine festivalterreintje in het centrum van Hoofddorp.

Hoofddorp aan Zee vindt plaats in de laatste week van augustus: 22 t/m 25 augustus. Als je meedoet kom je alle vier de dagen overdag van 9:30 tot 17:00, vrijdag gaan we door tot een uur of 21:00

We beginnen op dinsdagochtend en op vrijdagavond sluiten we de week op een bijzondere manier af. Zo laten we op vrijdag aan jouw familie en vriendjes zien wat we gemaakt hebben. Voor eten en drinken overdag wordt gezorgd, slapen doe je thuis. Vrijdag gaan we ook nog met z'n allen avondeten en hebben we 's avonds de eindpresentatie van.... wat je dan ook gemaakt hebt. Het wordt in ieder geval een feestje!

Hoofddorp Aan Zee wordt georganiseerd door Het Cultuurgebouw en er wordt samen opgetrokken met diverse andere organisaties en professionals om deze week zo leuk, leerzaam en veilig mogelijk te maken.

Hoofddorp Aan Zee wil kinderen, vooral diegenen die niet op vakantie gaan in de zomer, een inspirerende en leerzame ervaring bieden en tóch even helemaal dat vakantiegevoel te geven.

In deze nieuwe aanpak, waarbij kunst en leren op een geïntegreerde wijze worden aangeboden, dagen we kinderen uit om op onderzoek uit te gaan en de regie te nemen over hun eigen leerproces. De ervaringen die zij deze week opdoen en de vaardigheden die zij leren, werken bij de kinderen positief door op hun zelfbeeld en hun beeld van de wereld om hen heen. De begeleiding is in handen van ervaren (kunst)docenten, welzijnswerkers en kunstenaars.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie