31 juli 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Kamp Don Bosco

HALFWEG Het was zaterdagmiddag ongewoon druk op de partkeerplaats van het NS station Halfweg-Zwanenburg. Ouders en andere familieleden kwamen bijna 100 jongeren van Don Bosco Spaarndam ophalen. De jongeren kwamen met de trein terug van een jaarlijkse kampweek dat deze keer in Zeeland was.

In leeftijdsgroepen kwamen de jongeren van de trappen van het NS station (Foto: Henk van Ommeren)

Door de afwezigheid van dit grote aantal jongeren in de leeftijd van 6 tot 16 jaar was het afgelopen week bijzonder rustig in Spaarndam en omgeving. De oudste groep jongeren vertrok vorige week op de fiets naar Kapelle in Zeeland. Door een omweg was deze route 180 kilometer lang. De rest van de groep was vertrok vanaf NS station Halfweg-Zwanenburg. De fietsen werden met vrachtwagens naar Zeeland gebracht. Naast de 100 jongeren waren er ook nog eens 38 begeleiders en ondersteuners. Voorzitter Raadschelders: "Helemaal droog bleef het niet maar er was geen sprake van overlast door de regen. Alleen één nacht wilde een agrariër uit de omgeving een hagelbui verdrijven. Door de klap om vier uur 's nachts zaten wij allemaal rechtop in onze tenten."

Bij de terugkeer op het NS station mochten de ouders om veiligheidsredenen niet naar het perron. Zij moesten beneden op de parkeerplaats aan de noordzijde van het station wachten tot de jongeren in leeftijdsgroepen naar beneden kwamen. Kampleider Laura Kroon kondigde iedere keer aan welke groep naar beneden kwam. Moe maar voldaan mochten de kinderen weer naar hun ouders. Naast de vermoeidheid was er ook sprake van afkick verschijnselen. Immers er mochten geen telefoons op laptops meegenomen worden. Alle communicatie verliep via de kampleiding, die dagelijks de achterban via facebook informeerde over wat er allemaal plaatsvond.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie