Waterwandelingen in fortgracht Aalsmeer en Vijfhuizen.

8 augustus 2017 om 00:00 Nieuws

Waterwandelen in de fortgracht van fort bij Aalsmeer en Vijfhuizen.

Senso-waterwandelingen organiseert vanaf juni t/m oktober waterwandelingen ín de fortgracht van fort bij Aalsmeer en fort bij Vijfhuizen.

De komende periode zijn er 3 speciale waterwandelingen.

Op 13 augustus is er een waterwandeling die aansluit bij het verhalenfestival "Forten Vol Verhalen" op het fort bij Aalsmeer.

Op 2 en 23 september zijn er 2 wandelingen die onderdeel uitmaken van de "Landschapstriënnale 2017' in de Haarlemmermeer.

Een waterwandeling gaat over voelen en ervaren. Vandaar de naam senso-waterwandelingen.

Het is als een omgekeerde bergwandeling, in plaats van hoog in de bergen, loop je laag in het polderwater en in plaats van te zien waar je loopt, zoek je met je voeten een weg door het water en de zachte bodem. Je verlaat je comfort zone en ervaart jezelf en je omgeving vanuit een andere invalshoek.

Zet je zintuigen op scherp en wandel mee door ons waterlandschap, aldus Tjitske Baarda, initiator en begeleider van de wandelingen.

Met een wetsuit aan en op stevige gympen, lopen we door de fortgracht. Het water komt tot taille-hoogte. Met de wandeling kunnen minimaal 2 en maximaal 8 personen mee. De minimum leeftijd is 16 jaar en deelname is op eigen risico.

De wandelingen zelf duren ongeveer een uur en zijn speciaal voor de evenementen scherp geprijsd; 15 € pp. Zie website voor verdere info.

13 augustus 15.30-17.00, fort bij Aalsmeer, inschrijven via:

www.senso-waterwandelingen.nl

2 september, fort bij Vijfhuizen 13.30-15.30 uur en

23 september, fort bij Aalsmeer 13.30-15.30 uur inschrijven via:

https://landschapstriennale.com/programma-2017/

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie