Atlantis Herrijst in Burgerveen

15 augustus 2017 om 00:00 Nieuws

Op 10 augustus heeft Berend Warrink een signeersessie gehouden voor zijn tweede spirituele roman 'Atlantis Herrijst'. Het was bij Rozen&Radijs in de Haarlemmermeer, in een tropische kas met een bijzonder fijne Atlantis-achtige sfeer. Er waren ongeveer vijftig mensen op afgekomen om hun boek te laten signeren.

Nadat iedereen een drankje heeft gekregen, vertelt Berend dat hij na 36 jaar werken bij Fokker is gaan schrijven. Vervolgens vertelt hij het verhaal over Atlantis, het mythische continent dat ooit in zee verdwenen is, maar nu herrijst. In het eerste deel van zijn presentatie heeft hij met veel foto's geïllustreerd dat Atlantis overal weer aanwezig is. De mythologische wezens - eenhoorn, zeemeermin, griffioen en nog veel meer - zijn in films en boeken helemaal terug. De wetenschap en technologie zijn bijna weer zoals ze vroeger waren. Onderzeese tempels worden teruggevonden. De spiritualiteit is er weer. Maar ook de magie, de duistere wezens en de angst voor de ondergang.

In het tweede deel vertelt hij hoe de hoofdpersonen in het boek omgaan met de negatieve kanten. Ze gaan de confrontatie aan met zes verschillende uitdagingen die van Atlantis afkomstig zijn. Een van de spannendste avonturen is dat de hoofdpersonen een familieopstelling in een piramide doen. Ze gebruiken hun kinderen als lokaas om de Atlantische draak daarheen te lokken, zodat ze hem kunnen transformeren. Aan het einde van de belevenissen weten de karakters hoe ze sterk, positief en optimistisch kunnen blijven in een wereld die overspoeld wordt met angst, negativiteit en de dreiging van de ondergang.

Dan is het iedereen duidelijk: Voordat we kunnen genieten van het positieve van Atlantis dat herrijst, moeten we eerst het negatieve ervan verwerken.

Aan het einde werden er weer boeken verkocht en gesigneerd. Ook mensen met een godsdienstige overtuiging waren zo geïnspireerd geraakt dat ze het boek gaan lezen.

Het boek 'Atlantis Herrijst' van Berend Warrink is te bestellen bij de boekhandel, de webshop en de uitgever Elikser.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie