Eerste lustrum voor Wereldwinkel Hoofddorp

17 augustus 2017 om 00:00 Nieuws

HOOFDDORP Het is vijf jaar geleden dat de Wereldwinkel op het Dik Tromplein zijn deuren opende. Zaterdag 9 september wordt het eerste lustrum gevierd met allerlei activiteiten. Iedereen is welkom.

Vanaf 13.30 uur is live muziek te horen en wordt buiten een tent opgezet. Er zijn lekkere wereldhapjes te krijgen en voor klanten van de Wereldwinkel staat die dag een gratis tweede kopje koffie klaar bij de eveneens jubilerende buurman Doppio. Om 14.00 uur overhandigt de Wereldwinkel twee giften aan projecten in Ghana en Peru. In die projecten worden producten gemaakt die weer in de winkel worden verkocht.

VRIJWILLIGERS Het gaat goed met de Wereldwinkel Haarlemmermeer. De huidige kiosk, midden in Hoofddorp, wordt nog steeds volledig gerund door een grote groep vrijwilligers. Zij zorgen dat een mooie collectie fairtrade artikelen van over de hele wereld in de winkel te koop is. Van eerlijke koffie tot allerhande cadeaus, tal van inspirerende producten uit verschillende culturen zijn hier verkrijgbaar.

De Wereldwinkel is op die manier al ruim 40 jaar een vertrouwd adres voor veel bezoekers van Hoofddorp-centrum. En dat wil de winkel zo houden. De huidige locatie is in wezen een voortzetting van de plaats waar het destijds allemaal begon: de centrale plek op het Dik Tromplein.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie