Rondje Stelling fietsen voor goed doel

31 augustus 2017 om 00:00 Activiteiten

HAARLEMMERMEER Voor de zesde keer kunnen sportieve fietsers op zondag 3 september opstappen voor verschillende routes langs de historische forten van De Stelling van Amsterdam.

De tocht werd in 2012 op initiatief van de Uithoornse Wieler Toer Club, met steun van de Provincie Noord-Holland, in het leven geroepen om de tot het UNESCO Werelderfgoed behorende verdedigingslinie meer onder de aandacht te brengen. "Een tocht die een belangrijk deel van de gemeente Haarlemmermeer mee pakt", vertelt Trudie Plomp van de kersvers opgerichte stichting Fortza Velo.

De nieuwe stichting is een bundeling van krachten na de fusie met de Raisin Hope Ride, die sinds 2013 werd georganiseerd vanaf het wielercircuit Wheelerplanet in Spaarnwoude. "Die fietstocht werd in dezelfde periode verreden als Rondje Stelling en na enkele goede gesprekken kwamen we tot de conclusie dat we elkaar konden versterken. Het doel van de Raisin Hope Ride was om geld bijeen te fietsen voor mensen met hersenletsel. Wij waren al enige tijd op zoek naar een passend goed doel voor Rondje Stelling en zo hebben we de handen inéén geslagen. Wheelerplanet is als extra startlocatie toegevoegd aan Rondje Stelling waardoor we de mogelijkheid kregen om naast de routes voor sportieve fietsers ook een korte route van 30 kilometer te organiseren voor recreatieve fietsers en aangepaste fietsers."

Sportieve fietsers kunnen zondag 3 september een 'Rondje Stelling' rijden vanaf Uithoorn, Spaarndam en Uitgeest over de afstanden 65, 120 en 170 kilometer. Recreatieve en aangepaste fietsers kunnen in Spaarndam en Penningsveer opstappen voor een kort 'Rondje Stelling' van iets meer dan 30 kilometer. Voor inschrijven en meer info zie website rondjestelling.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie