31 augustus 2017 om 00:00 Activiteiten

Geachte redactie,

Het seizoen gaat weer van start in De Meerse!

Er komt weer van alles moois, om te beginnen met de musical Vamos!, aanstormend theatertalent in Het Debuut, een indrukwekkende, op Oerol bejubelde, voorstelling Breaking The Silence en de hele bijzonder poppenvoorstelling Monsters! (6+).

Bijbehorend beeld volgt via We transfer.

Hartelijke groeten,

Ellen Witsen Elias

Programmering Beeldende Kunst/Medewerker Marketing

cid:image001.png@01D320C7.03472010

De Meerse is onderdeel van Het Cultuurgebouw

Adres: Raadhuisplein 3 | 2132 TZ | Hoofddorp

Tel: 023 556 37 00 / 0624250767

Website | Facebook | Twitter | Google Maps

PERSBERICHT

De nieuwe generatie theatermakers met Het Debuut in De Meerse

Rudolphi Producties presenteert de nieuwe generatie pas afgestudeerde theatermakers, geselecteerd tijdens het International Theatre School Festival. "Ontwapenend, scherpzinnig, verontrustend en hartverwarmend", zo noemt de jury hen. De meest aansprekende drie korte voorstellingen van afstuderende theatermakers van de Nederlandse Toneel-, Dans- en Kleinkunstopleidingen worden door Rudolphi Producties beloond met een gezamenlijke tournee: Het Debuut. "Met hun afstudeervoorstelling hebben zij ons omvergeblazen, onze harten gestolen en hun talent getoond." Wij stellen ze graag aan u voor.

Een kale ruimte, twee mannen en een spreekgestoelte. In 30 minuten ontvouwt zich een fascinerend gevecht met taal, een gevecht tegen prestatiedruk, een zoektocht weg van de zelfcensuur. Nick Livramento Silva en Joey Schrauwen hebben voor zichzelf een theatrale valstrik gezet, waaruit zij zich voor het luisterend oor van het publiek proberen te

ontworstelen. What sounds like now is een freestyle rap performance. Niets staat vast

behalve een paar spelregels, die gedurende de avond zomaar kunnen veranderen.

Een kind van twee culturen, Kaapverdisch en Surinaams. Met The Seeds of Life vertelt

Romano Haynes een persoonlijk en universeel verhaal. Het raakt aan hoe wij ons allemaal verhouden tot onze afkomst en onze ouders. Bij de geboorte ligt de toekomst open en is

alles mogelijk. Maar als volwassene terugkijkend op het leven blijkt het verloop vaak

grimmiger. Een eerbetoon aan de moeder, haar warmte, kracht en eindeloze doorzettingsvermogen. Een voorstelling over haat en liefde. Over toen en later. In het hier en nu.

Nanna Hanfgarn en Leon Emil Franzke onderzoeken in Körper Körper het concept van lichaam, gender en identiteit. Door middel van mysterie en humor bevragen de performers deze hedendaagse vraag, die zij benaderen op een persoonlijke en universele wijze. Wat betekent man zijn? Wat betekent vrouw zijn? En is er een plek waar de twee seksen in elkaar overgaan? Rauwe dans en elektronische beats brengen je in een hypnotiserende trance waarin alles in elkaar overvloeit.

De Meerse kleine zaal

Zaterdag 23 september - 20:30 uur

www.demeerse.nl

Kaarten zijn verkrijgbaar via de kassa van De Meerse, telefoon 023 55 63 707 of via www.demeerse.nl.

Voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Eugenie Schaefers of Ellen Witsen Elias - Marketing en publiciteit De Meerse

023 5563700

Hoofddorp, 29 augustus 2017

VVZ 17/18- 006

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie