Tentoonstelling Bart Vaneveld - stillevens - grote Kerk Lisse

16 september 2017 om 00:00 Nieuws

Bart Vaneveld (1990) is een geboren en getogen Lissenaar die een grote passie heeft voor de schilderkunst. In het dagelijks leven werkzaam als timmerman, begon hij rond zijn 20ste met het maken van (destijds) kleurrijke abstracte schilderijen. Hij houdt hij zich voornamelijk bezig met het schilderen van stillevens (klassiek realistische stijl). Daarnaast houdt hij zich ook graag bezig met het schilderen van figuren- en portretten.

Bart maakt gebruik van een warm kleurenpalet maar zet daar bewust een 'koude' kleur, bijvoorbeeld blauw, als contrast tegenover om zo het werk een tegenpool te geven. De inspiratie voor zijn werken haalt hij onder andere uit de vele kringloopwinkels die hij afstruint naar mooie potjes, Franse zeepjes en kannetjes. De gevonden voorwerpen zet hij zo neer en belicht het stilleven met warm licht voor de warme sfeer zoals in 17e -eeuwse schilderijen te zien zijn. Op zaterdag 7 oktober (10.00 - 16.00 uur) is zijn werk voor iedereen te bewonderen in de monumentale torenruimte van de Grote Kerk Lisse.

Kom ook genieten van de tentoonstelling én het monument de Grote Kerk onder het genot van een kopje thee of koffie in "De Toren", Grote Kerk, Heereweg 250 te Lisse. Er vinden rondleidingen plaats gedurende de dag en toegang is uiteraard gratis.

De Grote Kerk dateert uit 1250 en is in 2003 smaakvol gerestaureerd. De Grote Kerk neemt een maatschappelijke functie in binnen Lisse. Al meer dan 13 jaar worden bijeenkomsten, tentoonstellingen, lezingen en open dagen georganiseerd. Blijf op de hoogte van onze activiteiten via Facebook en 'like' de Vrienden van de Grote Kerk Lisse.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie