Muziek, film, verhalen en kunst dit weekend op de Landschapstriënnale

21 september 2017 om 00:00 Nieuws

Het Podium voor Architectuur organiseert als een van de curatoren van de Landschapstriënnale in de hele maand september een uitgebreid programma van excursies, tentoonstellingen, lezingen en expertmeetings. Op zondag 24 september stelt Het Podium voor Architectuur de Landschapstriënnale geheel in het teken van Het Volgende Culturele Landschap. Wat is de betekenis van het landschap in de literatuur, muziek, beeldende kunst en ontwerp? Het programma op deze zondagmiddag is rijk gevuld met muziek, film, verhalen en kunst. Buiten is er een inloop workshop voor kinderen vanaf 8 jaar. Zij mogen bouwen met bamboe. Een ontspannen zondag voor alle leeftijden in de warme schuur van Landgoed Kleine Vennep!

Programma Het Volgende Culturele Landschap

14.00 uur Het Geluidslandschap

Een indrukwekkend concert voor blazers in de open lucht door componist en dirigent Erik Waerts, samen met jonge musici.

14.30 uur Landerigheid

Een voordracht door Maarten van der Graaff (schrijver). Een essay waarin verveling en het landschap wordt onderzocht op basis van de publicatie Het Toekomstig Landschap der Zuiderzeepolders uit 1928.

15.00 uur Het landschap in hedendaagse beeldende kunst, een lezing door Zippora Elders (directeur Kunstfort bij Vijfhuizen).

15.30 uur Het Groene Maatpak

Een korte film van Marjolein Hillege (filmmaker) en Henk van Blerck (promovendus). Jan Janse geeft vanuit Staatsbosbeheer de inleiding op de film.

16.00 uur Over kavels, water, wegen en erfgoed met Hans van Velsen (oud Hoogheemraadschap van Rijnland) en Frank Ossewaarde (historicus en lid van de erfgoedcommissie Haarlemmermeer).

16.30 uur Hedendaagse landschap in videokunst door Zippora Elders.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie