'Landverhuizers', een danstheatervoorstelling door de ensembles Folklor en Phoenix

24 september 2017 om 00:00 Nieuws

Het Zondagmiddagpodium presenteert op 1 oktober om 14.00 uur een danstheatervoorstelling door de ensembles Folklor en Phoenix in het Dorpshuis, Snelliuslaan 35 in Badhoevedorp.

Co-productie werelds verhaal

Deze coproductie van Dansensemble Phoenix en Folklor Dansensemble Amersfoort vertelt het verhaal van meer dan een miljoen mensen die zich tussen 1890 en 1930 vanuit Europa elders op de wereld vestigden. Ze gaven alles op en hadden alleen elkaar, de schamele bezittingen die pasten in hun koffers en hun culturele identiteit om zich aan vast te klampen. Iedereen sprak een andere taal, maar had een soortgelijke hoop voor de toekomst en droomde ervan het grote geluk te vinden. Marc Bout en Wijnand Karel hebben twee gerenommeerde volksdansensembles samengebracht en een prachtig nieuw thematisch dansprogramma ontwikkeld dat in de volksdanswereld zijn gelijke niet kent.

Afscheidsdans

De voorstelling begint met een afscheidsdans op de kade van de Holland-Amerikalijn en u ziet vervolgens hoe o.a. Noren, Zigeuners, Ieren, Hongaren of Duitsers via zang en dans hun cultuur levend hielden. Tot slot dansen alle immigranten samen een opwindende Amerikaanse Lindy Hop.

Kaartverkoop en informatie

Kaarten à € 5,00, inclusief een kopje koffie of thee zijn vanaf een half uur voor aanvang verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren op vrijdagmorgen van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde op telefoonnummer 023 - 5698873. Op dit nummer is ook een rit heen en terug met de RegioRijder te bestellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie