IJspret en winterse gezelligheid komen weer naar Hoofddorp

27 september 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

HOOFDDORP Nog maar anderhalve maand en dan kan er weer geschaatst worden in het centrum van Hoofddorp. Voorspellen de meteorologen een strenge winter dan? Nee, dat (nog) niet. Maar of het nu vriest of dooit, schaatsen doen we straks op de openlucht ijsbaan van Winter Village Hoofddorp op het Raadhuisplein.

OPENLUCHT SCHAATSEN De organisatie van het winterse dorp is vanaf dit jaar in handen van Stichting Winter Village Nederland. En die pakt het anders aan dan voorgaande jaren. Om de bezoeker te verrassen is de inrichting geheel omgegooid. Zo staat de ijsbaan dit jaar op een andere plek. En bovendien is die niet overdekt. "Schaatsen hoort wat ons betreft nu eenmaal in de buitenlucht plaats te vinden", vertelt Michiel Smilde van Winter Village. Hij is Ambassadeur van de nieuwe ijsbaan en richt zich daarbij onder andere ook op de sponsorwerving. "Wat uiteraard blijft, is de mogelijkheid voor oud en jong om elkaar op een unieke plek te ontmoeten in een mooie en bovenal gezellige winterse sfeer", vult Yvonne van Beers aan, marketingmanager bij NoName-Group uit Soest, het bedrijf achter Stichting Winter Village Nederland.

SAAMHORIGHEID Stichting Winter Village Nederland organiseert buitenevenementen en deed dat eerder al in Laren, Baarn, Hilversum en Amstelveen. "Winter Village is een uniek buitenevenement in de Randstad dat inmiddels breed bekend staat om haar sfeervolle ijsbanen, intense gezelligheid, veelzijdige sportieve activiteiten en uitstekende horecavoorzieningen", vervolgt Michiel Smilde enthousiast. "Altijd staat het gevoel van saamhorigheid centraal. Haarlemmermeer is een gemeente met veel jonge actieve gezinnen en een hoop bedrijvigheid. Daar gaan wij met Winter Village natuurlijk op inspelen. Wacht maar af, het wordt echt te gek!"

POP-UP RESTAURANT De gezelligheid en saamhorigheid worden gecreëerd door allerlei sportieve activiteiten op het ijs en kerstmarkten en horecagelegenheden langs het ijs. Er komt een pop-up restaurant waar zowel schaatsers als passanten terecht kunnen voor lunch en diner. Ook komt er een groot, maar sfeervol, intiem terras met een buitenbar. Een aantal weken staat er bovendien een muziektent in Winter Village, waar voor organisaties en bedrijven uiteenlopende grotere evenementen en bijeenkomsten kunnen worden georganiseerd. IJsbaanliefhebbers kunnen schaatslessen volgen, disco schaatsen, schoolschaatsen, aan curling competities deelnemen en nog veel meer. Yvonne van Beers: "En vanzelfsprekend gaan ook de feestdagen in Winter Village Hoofddorp niet zomaar voorbij. Tijdens deze dagen kan de bezoeker rekenen op de nodige extra's op het gebied van muziek en spel."

BETROKKENHEID Naast de andere werkwijze, inrichting en opzet van winters Hoofddorp, hecht de organiserende stichting veel waarde aan het creëren van lokale en regionale betrokkenheid, vertelt Michiel: "Waar mogelijk gaan we langdurige partnerships aan. Wij zijn momenteel druk in overleg met onder andere Podium Duycker, Cinemeerse, Winkelstad Hoofddorp en Sportservice Haarlemmermeer. Wij bezoeken de komende periode ook veel andere bedrijven en instanties, waarbij wij op een nauwe samenwerking hopen. Willen wij de ijsbaan voor de komende jaren in stand houden, dan is die samenwerking en het vertrouwen in elkaar van wezenlijk belang."

Winter Village Hoofddorp rekent dit eerste jaar op zo'n 15.000 schaatsers. Michiel: "Wij verwachten dat er ook een hoop mensen alleen maar van onze bar- en restaurantvoorzieningen komen genieten. Het evenement is voor mij geslaagd als wij een groot deel van de ouwe trouwe ijsbaanliefhebbers kunnen blijven aanspreken, en daarnaast ook heel veel nieuwe bezoekers uit de regio mogen ontvangen."

Winter Village Hoofddorp is van zaterdag 18 november tot zondag 14 januari 2018. Voordat het dorp op het Raadhuisplein kan openen, moet er nog veel werk verzet worden. De organisatie is daarvoor onder andere nog op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die willen helpen bij de exploitatie en het onderhoud van de ijsbaan. Ook vrijwilligers voor in het restaurant, achter de bar en in de spoelkeuken kunnen zich aanmelden. Voor bedrijven en organisaties zijn er verschillende sponsorpakketten beschikbaar.

Meer informatie op www.wintervillage.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie