'Veiligheid in en om het huis'

28 september 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Op woensdag 11 oktober vindt een bijeenkomst van het Alzheimer Café plaats in dienstencentrum Zwanenburg, Zwanenburgstraat 62 te Katwijk.

Alzheimer Café Katwijk is een ontmoetingspunt voor patiënten, familieleden en vrienden van patiënten, hulpverleners, vrijwilligers en overige belangstellenden. Kortom; iedereen die meer willen weten over leven met dementie.

Ergotherapeuten Irene Verdouw en Pauline Bootsman gaan in op het thema 'Vei-ligheid in en om het huis'. Is autorijden bijvoorbeeld nog mogelijk nadat er de-mente is geconstateerd?

Inloop vanaf 19.00 uur. Start programma 19.30 uur. De bijeenkomst eindigt

tussen 21.15 en 21.30 uur. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Tijdens de bijeenkomst is er aandacht voor aanpassingen in en rondom de persoonlijke leefomgeving van mensen met dementie, gericht op het welzijn van de patiënt.

Hierbij valt onder andere te denken aan maatregelen om de omgeving van de patiënt zo herkenbaar en veilig mogelijk te maken. Ook wordt stil gestaan bij de mogelijkheden van autorijden en de rol van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Voor bezoekers is er volop gelegenheid om vragen te stellen en tips aan elkaar uit te wisselen.

Het Alzheimer Café Katwijk is een samenwerkingsverband tussen Curadomi, DSV, GGZ Rivierduinen, Topaz, Welzijnskwartier, Marente en Alzheimer Nederland.

Indien u meer informatie wilt, kunt u contact opnemen met Corrie van Dijk, Topaz Overduin tel. 071-4056111.

Alzheimer Cafe Katwijk is ook via twitter te volgen: http:// twitter.com/AlzheimCafeKatw

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie