Prijsuitreiking duurzaamheidsfonds Windenergievereniging Meerwind

30 september 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

Windenergie-vereniging Meerwind reikte afgelopen vrijdag de prijzen uit van hun sponsorfonds 'Wind in de Rug'. Uit de winst van de windmolens van Meerwind is voor de tweede maal 10.000 euro vrijgemaakt om te doneren aan kleinschalige, duurzame initiatieven in de regio.

"Deze 5 initiatieven vertegenwoordigen op een prachtige manier waar Meerwind voor staat: duurzaamheid op regionaal niveau dient van onderaf te komen. Zo is onze vereniging ontstaan en zo zien wij uw initiatief ook." aldus voorzitter Bert van Noord.

De 5 prijswinnaars zijn dit jaar:

• Mobiel Repaircafé (Haarlemmermeer): 1.000 euro voor het opzetten van een mobiel repaircafé die langs buurtschappen, zorgcentra, etc. kan gaan. Het succes van de huidige repaircafés in Hoofddorp en Nieuw-Vennep heeft de organisatie tot de wens gebracht een mobiele versie van het café te introduceren. Men wil een soort 'reis-set' met gereedschap en 'eerste hulp bij reparatie'-materiaal aanschaffen.

• Kaj Munck College (Hoofddorp): 2.500 euro voor het meedoen dit schooljaar met de Young Solar Challenge: een zonnepaneel-bootrace in lijn met andere 'solar challenges', bekend van de zonneautoraces in Australië. De vorm van de boot is gegeven. Verder bedenken de examenleerlingen alles zelf. Van het in elkaar zetten van het frame tot hoe ze de zonnestroom willen gebruiken.

• Tegenstroom in samenwerking met 'De Ark': realisatie Energiebank Haarlemmermeer: 4.500 euro voor het opzetten van een Energiebank. Huishoudens in de Haarlemmermeer op een bestaansminimum krijgen hulp van energiecoaches die mensen tips geven voor energiebesparende maatregelen en gratis bespaarpakketten aanbieden. Op deze manier zullen mensen structureel lagere energielasten hebben.

• Scouting Lady Baden Powell (Badhoevedorp): 1.500 euro als bijdrage voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak dat binnenkort gerenoveerd gaat worden. Een toegevoegde waarde van deze aanvraag was dat dit gebouw ook wekelijks wordt gebruikt als uitgiftepunt voor de Voedselbank.

• Voedselpark Gnephoek (Alphen aan den Rijn): 600 euro voor de aanschaf van 1 zonnepaneel met accu. Deze moestuin tuiniert op basis van permacultuur en kent een grote groep vrijwilligers. Ze zijn zeer actief op buurt- en stadsniveau en geven workshops over deze teelt. Ook geven ze lessen aan basisscholen. Met dit zonnepaneel kan men ook in donkere maanden de workshops voortzetten.

Ook volgend jaar zal er weer een nieuwe editie van Wind in de Rug uitgeschreven worden!

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie