Lezing Frits van Oostrom bij Boekhandel Blankevoort

7 oktober 2017 om 00:00 Nieuws

Op zaterdag 21 oktober om 16:00 uur spreekt Frits van Oostrom bij Boekhandel Blankevoort aan de Rembrandtweg 649 in Amstelveen over zijn nieuwe boek: 'Nobel streven: Het onwaarschijnlijke maar waargebeurde verhaal van ridder Jan van Brederode'.

Rond 1372 kwam op het luisterrijke kasteel Santpoort Jan van Brederode ter wereld in de meest gezegende omstandigheden. Een kleine veertig jaar later sneuvelde hij roemloos, als ridderlijke huurling, in de fameuze Slag bij Azincourt. 'Nobel streven' reconstrueert, als een historische detective, de loop van dit bizarre leven tot in verbluffende details.

Frits (F.P.) van Oostrom is Universiteitshoogleraar in Utrecht. Hij is gespecialiseerd in de Nederlandse letterkunde van de Middeleeuwen. Voor zijn wetenschappelijk werk kreeg hij in 1995 de Spinozaprijs. Zijn boek Maerlants wereld werd in 1996 bekroond met de AKO literatuurprijs.

De lezing begint om 16:00 uur. Gezien het beperkte aantal stoelen vragen wij u uw aanwezigheid door te geven via boekhandelblankevoort@planet.nl of 020 6455694.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie