Rijzenspelers spelen 'Zondagskinderen' van Bob Larbey

15 oktober 2017 om 00:00 Nieuws

Zondagskinderen (1989) is een tragikomedie van Bob Larbey. In Zondagskinderen hebben twee bewoners in een verzorgingstehuis elkaar gevonden in hun strijd tegen de door hun zo gevreesde toekomst voor het ouder worden. Waar de een bang is voor de gevreesde 'plastic zak in de broek', is de ander bang dat hij 'kierewiet' wordt. Bij deze tragiek van het ouder worden, gooien de mannen hun voornaamste wapen in de strijd: humor!

Hoofdpersoon Kuiper neemt ons mee in de wereld van een verzorgingstehuis. De dagelijkse routine wordt elke eerste zondag van de maand doorbroken door het bezoek van zijn dochter en haar man, maar ook de boeiende gesprekken met de verpleegster, de soms verrassende confrontaties met de poetsvrouw en de partijtjes schaak met zijn vriend Elburg brengen een welkome afwisseling. Op een dag echter komt zijn vriend niet op de afgesproken tijd opdagen...

Een humorvolle, ontroerende kijk op vriendschap, onechtheid, zorg en de fysieke ongemakken van het ouder worden.

De voorstellingen vinden plaats op 11, 17 en 18 november in de Reede in Rijsenhout. Kaarten verkrijgbaar via de website: www.rijzenspelers.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie