Maak kennis met de BoekStart-coach

27 oktober 2017 om 00:00 Activiteiten

HOOFDDORP Voorlezen is leuk, gezellig en belangrijk voor de taalontwikkeling van een kind. Kinderen die veel lezen hebben later een voorsprong op school. Om het lezen met jonge kinderen te bevorderen is wekelijks BoekStart-coach Marijt van Kesteren aanwezig in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale en op het consultatiebureau Graan voor Visch.

De BoekStart-coach is een nieuwe service aan ouders van jonge kinderen. Samen een boek bekijken, plaatjes aanwijzen, versjes zingen en verhalen vertellen versterkt de band tussen ouder en kind. BoekStart-coach Marijt van Kesteren gaat op gepaste wijze met ouders in gesprek over het voorlezen.

'Dat zijn de eendjes… en ze zwemmen in het water'. Jip en Janneke is écht nog te moeilijk voor een baby of dreumes, maar samen kijken naar een dierenboek en de bijbehorende gedragingen of geluiden benoemen, is genieten!"

Als BoekStart-coach is Marijt er voor alle ouders die meer willen weten over voorlezen. Ook deelt ze graag leuke boekentips. Ze is wekelijks aanwezig op het consultatiebureau in Graan voor Visch en in de Bibliotheek Hoofddorp-Centrale.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie