Pancratius krijgt te weinig

30 oktober 2017 om 00:00 Sport

BADHOEVEDORP Het zondagteam van Pancratius is in de tweede klasse onderuit gegaan tegen Alphen. Het team van trainer Rob Rijnink kreeg te weinig wat beide teams waren aan elkaar gewaagd.

Pancratius opende energiek en kreeg de eerste kans van de wedstrijd. In de achtste minuut kon Earvin Godfried 0-1 scoren. Vorige week was hij ook al doeltreffend geweest en zijn spel was ronduit goed te noemen. Rijnink kon in de eerste helft tot zijn tevredenheid zien dat alle spelers goed in vorm waren en bereid waren voor elkaar te werken. Het was daarom niet verdiend dat de thuisploeg nog voor de pauze op gelijke hoogte kwam. In de tweede helft zag het publiek een duel waarin wel werd gestreden maar er te weinig kansen waren. De arbiter hield de 22 manschappen kort. Tien minuten voor tijd kon Alphen op zeer fortuinlijke wijze nog op 2-1 komen. Het lukte Pancratius daarna niet meer om de zo verdiende gelijkmaker te scoren.

Het werd de derde nederlaag van dit seizoen voor de Badhoevedorpers. Hierdoor zakt men naar de vijfde plek. Zondag 5 november wordt er thuis tegen HVV gespeeld. Deze tegenstander staat zes plekken lager op de ranglijst maar heeft slechts twee punten minder. Het zegt veel over de geringe krachtsverschillen in deze klasse.