Tweet wijkagent over wietplant leidt tot raadsvragen

30 oktober 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

ZWANENBURG Forza!-raadslid Michel van Dijk en D66-raadslid Pablo Meegdes hebben burgemeester Weterings schriftelijke vragen gesteld over een tweet van de wijkagent in Zwanenburg over de inbeslagname van een grote wietplant in het dorp. De raadsleden willen weten waarom de politie in actie is gekomen, omdat het bestaand beleid is dat er niet wordt opgetreden als er minder dan vijf wietplantjes worden aangetroffen.

De betrokken wijkagent twitterde kort geleden dat er in Zwanenburg een wietplant van een balkon was gehaald. De bewoner dacht dat hij niks verkeerd had gedaan, maar de politieman schrijft dat dit niet is toegestaan door woningcorporatie Ymere.

De gemeenteraad hield in juni dit jaar een debat over het drugsbeleid. Burgemeester Theo Weterings zei toen dat er niet wordt gehandhaafd als er minder dan vijf wietplanten worden aangetroffen in een woning. Michel van Dijk vroeg toen of bewoners er zeker van kunnen zijn dat zij niet uit hun huis worden gezet bij de vondst van minder dan vijf planten. Bewoners zouden immers in de problemen kunnen komen met hun verhuurder.

Burgemeester Weterings antwoordde daarop dat hij degene is die bepaalt of iemand uit huis wordt geplaatst en dat daar bij minder dan vijf wietplanten dus geen angst voor hoeft te zijn.

Naar aanleiding van de tweet van de wijkagent in Zwanenburg vragen Van Dijk en Meegdes zich af of het beleid intussen veranderd is of dat er sprake is van een incident. Ze willen ook weten of de politie op de hoogte is welke inwoners wiet gebruiken om medische redenen.

Forza! en D66 stellen tot slot dat de prioriteit van de politie zou moeten liggen bij de bestrijding van de georganiseerde misdaad en niet bij inwoners die minder dan vijf wietplanten in bezit hebben. Van Dijk en Meegdes vragen aan de burgemeester of die het daar mee eens is.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie