Een sterke vrouw, wie zal haar vinden? En waar? Op Kaageiland!

30 oktober 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

KAAG Ze staan voor de Stal op de Kaag. In een kring, in volle glorie, 13 oersterke Bijbelse vrouwen, die allemaal hun eigen verhaal vertellen. Hun pl aats op Kaageiland is hun eindbestemming, die ze bereikt hebben na een bijzondere reis. De beelden - zuilen die gebeiteld zijn uit basalt - werden gecreëerd door de zusters van het Liobaklooster in Egmond. Daarna werden ze onderdeel van het project vrouwen-onderweg en logeerden ze bij het Bijbels museum in Amsterdam en in de Bijbelse tuin in Hoofddorp.

Wie zijn deze vrouwen en wat hebben ze voor verhaal? Het antwoord komt aan de orde in de Stal op de Kaag tijdens een nieuw project rond Bijbel en Kunst. In november en december komen vrouwelijke theologen uit de omgeving naar Kaageiland om de vier vrouwen uit het geslachtsregister zoals we die in het evangelie van Mattheus tegen komen, nader te introduceren. De bijeenkomsten staan gepland op een woensdagochtend. Gastvrouw is Ria Stolk

Woensdag 15 november kruipt Els van Dongen in de huid van Tamar. Vanuit het perspectief van deze Bijbelse vrouw vertelt zij wat Tamar voelde toen ze weggestuurd werd en hoe ze de moed had om iets te doen waarop volgens de gewoonte van die tijd de doodstraf door verbranding stond.

Wie is Els? Els van Dongen-Caarls was 10 jaar pastor in de kathedrale basiliek Sint-Bavo in Haarlem. Sinds 2011 is zij, als vrijwilligster, ouderenadviseur bij de Katholieke Belangenorganisatie voor Ouderen.

Woensdag 29 november staat de bijeenkomst in het teken van Ruth. Conny Berbée vertelt met behulp van tekst, muziek en beelden over deze bijzondere vrouw, die trouw hoog in het vaandel voerde.

Wie is Conny? Conny Berbée-Bakhuis is sinds 2007 predikant van de Protestantse Gemeente Abbenes en een aantal jaren consulent in Bennebroek. Ze maakt graag muziek met klezmerband Freylach en ondersteunt haar man bij hun kwekerij in Ghana.

Woensdag 6 december luisteren en kijken we onder leiding van Mirjam Vermeij, naar het verhaal van Rachab. Deze prostituee woont op de stadsmuur van Jericho en heeft een wijde blik.

Wie is Mirjam? Mirjam Vermeij studeerde theologie in Utrecht en Leiden. Na haar studie was zij werkzaam als docent, onderzoeker, communicatiespecialist en uitgever bij uitgeverij Meinema. Sinds 2015 is ze predikant van de PKN-kerk in Aalsmeer.

Woensdag 13 december gaan we samen met Marina van der Zwaag, op zoek naar het verhaal van Batseba. Veel mensen kennen haar als Batseba in bad, maar is dat alles wat er over haar geschreven is?

Wie is Marina van der Zwaag? Marina van der Zwaag is predikant van de Gereformeerde Kerk van Ter Aar. Zij verheugt zich erop om juist in de adventstijd bezig te zijn met Batseba en neemt ons bij de hand voor een bijzonder kijkje in haar leven.

De bijeenkomsten staan los van elkaar, het is niet noodzakelijk de hele reeks te volgen. Vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar. Het programma begint om 10.30 uur. Eindtijd, circa 12.00 uur.

Verdere info: De Stal op de Kaag Julianalaan 13a, 2159 LB Kaag, tel. 0252-544688 www.destalopdekaag.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie