DSOV pakt in eerste wedstrijd zaalcompetitie 2 belangrijke punten

30 oktober 2017 om 00:00 Sport

Na het behaalde kampioenschap afgelopen seizoen komen de Handbalsters uit Vijfhuizen nu uit in de 1e klasse.

DSOV startte de wedstrijd gretig evenals VOC 4 uit Amsterdam en lieten een gelijkopgaande strijd zien tot een stand van 5-4.

Na 10 minuten kon DSOV voor het eerst los komen via Nadine van Haaster en Ilse Vrijbloed (7-4).

Een opsteker voor DSOV maar VOC bracht de nodige ervaring toch weer terug in het team en begon aan een offensief. In tijd van 1 minuut kon VOC weer aansluiten tot 7-6

Hiermee bleef de spanning in de wedstrijd hoog en DSOV liet het collectief steeds beter werken met als resultaat een uitloop van 4 punten achter elkaar. Nadine van Haasteren kon via de linkeropbouw fantastische doorbreken en scoren, Amy Poppelaars kon met geweldige doorbraken via het midden 2 maal scoren en Kim van Bentem was het die via de linkerhoek pijlsnel via een combinatie vrij kon doorkomen en kon scoren.

Het verschil van 5 punten stond binnen een paar minuten op het scorebord en VOC had even het nakijken in een overigens zeer sportieve wedstrijd van beide kanten.

In de slotfase van de 1e helft kon DSOV nog een kleine mokerslag uitdelen door in de laatste 30 seconden nog 2 maal te scoren, Nadine van Haasteren en Romena Daniels schoten werkelijk als vuurpijlen uit de startblokken en beide konden nog een puntje pakken.

VOC deed in dit laatste kwartier van de 1e helft nog wel wat terug maar kon niet echt meer inlopen wat resulteerde in een russtand van 15-8

De 2e helft bleek zo achteraf dat het verschil reeds was gemaakt en het wedstrijdbeeld was gelijkopgaand met steeds een verschil van rond de 7 a 8 punten. DSOV liep niet verder uit, probeerde dat wel maar VOC liet het verschil niet groter worden en kon af en toe haar puntjes pakken.

Het cirkelwerk van Malissa van der Linden was zeer effectief waar VOC de handen vol aan had.

Verdedigend konden de Vijfhuizenaren steeds een blok vormen waardoor VOC de nodige moeite had om door te komen. Steeds werd geprobeerd de opponent op te vangen en mede door de uitstekend spelende Aimee Kuipers samen met Amy Poppelaars en Malissa van der Linden kon het middenblok goed dicht gehouden worden.

Tara Vink kon in de slotfase van de wedstrijd nog 3 punten scoren middels goed uitgespeelde breaks en Malissa van der Linden scoorde voor DSOV het laatste punt.

Beide keepsters, Eveline Sikking en Nikita van Wijk hebben uitstekend gekeept en beide zorgde steeds voor een snelle spelhervatting.

Eindstand 29-21

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie