31 oktober 2017 om 00:00 Zakelijk

Weer tijd voor winterinspecties

Hoewel de buitentemperaturen het nog niet elke dag verraden, is de winter in aantocht. Reden voor alle garagehouders om de winterbanden uit de stalling te halen, koelvloeistof en ruitenwisservloeistof alvast klaar te zetten. Uitnodigingen voor de winterinspecties zijn inmiddels verzonden en iedere autobezitter kan weer langskomen voor de wielenwissel en de controle van technische zaken die het tijdens koude wintermaanden zwaarder te verduren hebben. Veelal koppelt de garagist deze inspecties aan leuke acties, met erwtensoep/chocolademelk in de showroom, diverse aanbiedingen van winterse accessoires, interessante autokoopjes en specifieke garanties om zorgeloos de winter door te komen.

Steeds minder zelf schakelen

De automaat wint nog steeds terrein. Zeker nu de techniek volledig aansluit bij de wensen van de bestuurder zie je dat het aantal nieuwe auto's met een dergelijke transmissie aan belangstelling wint. Was tien jaar geleden nog geen vijfde van de auto's uitgevoerd met een automaat is dat nu al een derde. Feit is dat het rijden met een automaat vandaag de dag (zeker door de 7, 8 of 9 versnellingen) ook een brandstofbesparing tot gevolg heeft en dat heeft dan weer gunstige consequenties voor de BPM. Aangezien dit een onderdeel is van de autoprijs is ook de meerprijs voor een automaat geringer dan voorheen. Verder zijn hybride auto's standaard al voorzien van een automaat en die trend zal zich zeker voortzetten. Apart genoeg meldt vakblad Rijschoolpro dat nog geen 2 procent van de mensen die momenteel het rijbewijs haalt, kiest voor alleen een automaatvariant.

Suzuki sterk uit consumentenonderzoek

Het betrouwbaarheidsonderzoek dat de Consumentenbond onder 10.000 eigenaren van maximaal tien jaar oude auto's hield, geeft aan dat Suzuki-rijders hun auto de hoogste score geven. Mede door de 9,1 voor de S-Cross komt het gemiddelde voor het Japanse merk op 8,7. Het hoogste van alle beoordeelde merken. Uit het cijfer mag opgemaakt worden dat Suzuki's weinig met pech langs de weg komen te staan. Verder is er ook gekeken naar de omvang en impact van de mankementen waarmee men langs de garage moest. Na de S-Cross scoorde de Splash een 8,9, de SX4 een 8,8, de Swift een 8,7 en de Alto een 8,0. Overigens staan in de top 10 best presenterende merken bijna alleen Japanse en Koreaanse auto's. Bij de modellen scoorde de Toyota Verso-S het allerhoogst met een 9,9. Aan de andere kant van die lijst staan modellen als de Peugeot 5008, Seat Altea XL, Peugeot 308, Ford Mondeo en Seat Ibiza. Achter Suzuki completeren Honda (8,5) en Toyota (8,4) de merken top3. Eveneens in de top 10 staat het Roemeens/Franse merk Dacia! Uit het onderzoek komt verder dat Franse merken het op het gebied van betrouwbaarheid nog steeds minder goed doen. Verder laat 72 procent van de ondervraagden weten het onderhoud bij de dealer te laten doen. Alle resultaten zijn terug te vinden in de Consumentengids van november.

Nissan toekomstvisie

Elektrisch aangedreven automodellen hebben de toekomst. Tijdens de Tokyo Motor Show kon je daar ook niet omheen. Zo toonde Nissan er de IMx Concept en de LEAF NISMO concept. De eerste is een volledig elektrisch aangedreven crossover, die door de ProPilot ook nog eens autonoom kan rijden. Wanneer dat systeem wordt ingeschakeld verdwijnt het stuurwiel zelfs in het dashboard en verandert de positie van de stoelen. Het model maakt gebruik van het nieuwe EV-platform en heeft een aandrijflijn met een vermogen van 320 kW en een koppel van 700 Nm. Het batterijpakket is goed voor 600 kilometer actieradius. De LEAF NISMO geldt als een sportieve variant, waarbij het genoemde tuningsbedrijf zich heeft gestort op een verdere verbetering van de aerodynamica, een sportieve wielophanging, high performance banden en een zwart interieur met rode accenten. Tevens heeft Nissan aangegeven deel te gaan nemen aan het vijfde seizoen van de FIA Formule E. Een wereldwijd kampioenschap voor volledig elektrisch aangedreven formulewagens.

Mitsubishi viert jubileum met nieuwe strategie

Mitsubishi Motors Corporation viert de honderdste verjaardag en presenteert daarbij de nieuwe koers van het merk. "Drive your Ambition" is de nieuwe slogan en die gaat samen met de "Ambition to Explore" marktstrategie. Om dat te onderstrepen introduceert men nu de e-Evolution Concept als opvolger van de nu bekende modellen, waaronder de succesvolle Outlander PHEV en de binnenkort te verwachten Eclipse Cross en XPANDER.

Rafael Nadal in Kia Stinger

Tennisser Rafael Nadal heeft een nieuw vervoermiddel. Dat komt van Kia, het automerk waar hij al sinds 2004 ambassadeur van is. De Spanjaard heeft voortaan de beschikking over een Stinger. De Grand Turismo van het merk met naar keuze een 2.0 liter turbobenzinemotor, een 2,2 liter turbodiesel en als topmodel de 3,3 Twin Turbo zescilinder met een vermogen van 272 pk/kW370 pk. Dit is de snelste productie-auto die het autoconcern ooit gebouwd heeft en is op de vermaarde Nordschleife van de Duitse Nurburgring uitgebreid getest. Het model is nu leverbaar vanaf 59.995 euro.

Zwarte details op special Edition Toyota C-HR

Met de introductie van de C-HR schoot Toyota absoluut in de roos. Waar sommigen bij het zien wel enige twijfel hadden, lieten de kopers zich niet afschrikken. Zo kozen met velen bewust voor het model dat echt wel iets anders is dan je misschien in eerste instantie van Toyota verwacht. Om de aantrekkelijkheid van deze crossover te vergroten is er nu een gelimiteerde Back Edition. Zeer compleet uitgerust met matzwarte 18 inch lichtmetalen wielen, een zwart-grijs lederen bekleding, JBL Premium audio, 9 speakers, een subwoofer en het Toyota Touch multimediasysteem met Go Plus navigatie (inclusief 3 jaar updates). Het model is leverbaar met de zuinige en (90 kW/122 pk) sterke 1.8 Hybrid aandrijflijn met standaard automaat. Zoals de aanduiding doet vermoeden is deze special Edition leverbaar in de kleur zwart metallic, maar ook in Pure White en Pearl White met een zwart dak. Uitgaande van een prijs startend bij 34.495 euro betekent dit een direct consumentenvoordeel van 1.690 euro. Daarin is nog niet de zwarte JBL Playlist begrepen, die de koper tijdelijk er gratis bij krijgt.

KIA blijft vernieuwen

In de voortgaande reeks nieuwe modellen komt KIA deze maand met de Stonic. Een 4,14 meter lang model, gebaseerd op de nieuwe Rio bodemplaat, dat duidelijk inspeelt op de toenemende behoefte aan compacte crossovers. Wat het model zeker interessant maakt is de vanafprijs startend bij 18.995 euro, maar zeker ook de combinatie van de stoere uitstraling, vijf deuren, rijke uitrusting, het motorenaanbod en de bij het merk horende zeven jaar garantie. In zijn vormgeving volgt de Stonic recent al door KIA gepresenteerde modellen. Ook hier is gekozen voor een front met de Tiger Nose grille, inclusief bijbehorende koplampen en Led dagrijverlichting, maar ook de robuust ogende skidplates voor en achter. Binnen de aandrijflijn is er keus uit een 62 kW/84 pk 1.2 MPi of een 88 kW/120 pk sterke 1.0 liter Turbo benzinemotor, danwel een 1.6 CRDI turbodiesel met 110 pk. Waarbij de lichtste motor over een handgeschakelde vijfbak beschikt en de beide anderen een verzet meer hebben. Ruimte is het woord dat je terug hoort en zich vertaalt in een bagageruimte van 332/352 en 1.155/1.135 liter. Waarden die mede-afhankelijk zijn van de keus voor wel/geen reservewiel en het gebruik van de in delen neerklapbare achterbank. Als basis levert KIA de EconomyLine met 6 airbags, getint glas, bi-functionele projectiekoplampen met bochtverlichting, ABS, EBS, Hill Assist Control en VSM. Een stap erboven is er de ComfortLine met onder andere een zwevend 7 inch audiodisplay. De ComfortPlusLine Navigator heeft parkeersensoren, cruise control, een lederen stuur en pookknop, DAB+ radio, navigatie met TomTom Live en lichtmetalen velgen. Wie nog een trede hoger wil gaan, komt vanzelf bij de DynamicLine en ExecutiveLine terecht. Voor de zakelijke markt zijn er in combinatie met de dieselmotor ook speciale Business-versies.

Vermaarde Fransoos is 70 jaar

Citroen is vermaard om zijn unieke auto-ontwerpen. De Eend (2CV) is er een sprekend voorbeeld van en binnen de bedrijfsautomarkt vertolkt de HY een dergelijke rol. Het model dat in de tweede helft van 1947 werd gepresenteerd en bekend is vanwege zijn op golfplaten lijkende carrosserie. Licht in gewicht en veelzijdig in het gebruik. Het maakte de voorwielaangedreven auto met zijn bekende naar achteren openende draaideuren inzetbaar voor vele doeleinden. Variërend van een gesloten bestelauto (al dan niet met zijschuifdeur), tot oprijwagen, ventwagen, veetransporter en als vervoerder bij vele overheidsdiensten. Van het model zijn tussen 1947 en 1981 in totaal 473.289 exemplaren gebouwd. 10.000 Daarvan zijn bij Citroen aan het Stadionplein in Amsterdam geassembleerd. Van het model rijden nog steeds vele exemplaren in het rond, waarvan een groot aantal als foodtruck of camper. Als grap/curiositeit verscheen niet zo lang geleden een bodypakket, waarmee de hedendaagse Jumper bedrijfswagen van het merk werd uitgevoerd met het kenmerkende gegolfde plaatwerk.

Nissan verhoogt actieradius Leaf

Elektrische auto's winnen ook in ons land aan populariteit. Dat maakt dat ook de al langer binnen deze markt actieve fabrikanten hun producten vernieuwen en aanpassen op de koperwensen. Die vragen een steeds grotere actieradius per acculading en bepalen daar in toenemende mate hun keus op. Nissan komt om die reden ook met een nieuwe LEAF uitgevoerd met een 110 kW/150 pk e-motor en een 40 kWh batterij, waarmee de (NEDC) actieradius op 378 kilometer komt. Deze krachtige uitvoering is opvolger van het eerste model, waarvan er inmiddels 280.000 zijn verkocht. Nissan introduceert de LEAF 2017 tijdens de Taxi Expo, omdat hier een grote doelgroep voor dit model komt. Zeker nu de bagageruimte ook groter is en 435 liter meet. Het model is tijdens de introductiefase leverbaar als Zero Edition vanaf 34.990 euro. In die prijs zijn begrepen: de ProPilot waarmee het model zelfstandig in files kan rijden, maar ook met een e-pedal, 17 inch lichtmetalen velgen, Around View Monitor, Apple CarPlay, Android Auto, een 7 inch TFT-kleurenscherm verwarmbare stoelen en een dito stuur. Levering vindt plaats in het eerste kwartaal van 2018. Bestellen kan nu al. De eerste 150 klanten ontvangen ook nog eens 1.000 euro Fastned tegoed.

Nieuwe Bovag campagne

Bovag is met een nieuwe campagne gestart, met als payoff 'Alles voor een betere kilometer'. Daarbij verbindt een bewegende halfronde lijn in de vorm van een mond de letters A en B. Hierdoor krijgt het geheel de vorm van de bekende smile. De campagne zal in de periode van 23 oktober tot 4 november op vele plaatsen langs de snelweg, op NS-stations en in stads- en winkelcentra te zien zijn. Verder bannert Bovag op diverse occasionportalen. Om ook daar het belang van Bovag onder de aandacht te brengen. Recent was er het nodige te doen over het Bovag garantiebewijs voor gebruikte auto's. Met name De Nederlandse Bank bleek het vrij plotseling niet eens met de manier waarop die aan de man wordt gebracht. Een en ander had ook te maken met de manier waarop je zaken definieert. Om die reden zal er het een en ander gewijzigd moeten worden. Bovag geeft aan dit zo snel mogelijk te regelen en benadrukt dat autokopers er geen nadeel van zullen ondervinden.

Opel breidt verder uit

Het aantal nieuwe Opel modellen groeit gestaag. Eerder maakten we kennis met de Crossland X. De crossover die in maart zijn debuut maakte en waarvoor sindsdien meer dan 50.000 orders zijn geschreven. Met een lengte van 4,21 meter begeeft het model zich in een populair deel van de markt en troefde door uitstraling, uitrusting, functionaliteit en prestaties in menig vergelijkstest bij aansprekende media directe concurrenten af. Veel bestelde optie zijn inmiddels het Navi 5.0 IntelliLink systeem en de Head-up display, terwijl bijna een derde van de kopers opteert voor het Safetypakket met vermoeidheidsdetectie. Voor een op de vier kopers vormt het Innovation+ pakket, met de verschuifbare achterbank, 180 graden camera en Advanced Park Assist onderdeel van de bestelling. Andere populaire extra's zijn de full-LED koplampen en de ergonomische AGR gecertificeerde voorstoelen. Het inmiddels bij Peugeot horende Opel presenteerde tijdens de IAA als nieuwkomer de Grandland X. Eveneens een crossover, maar nu een die wat hoger op de (maximaal 19 inch) wielen staat. Verder met een hogere zitpositie, veel zicht naar buiten, een makkelijke instap en meer dan voldoende ruimte voor vijf inzittenden en bagage. En ook hier een uitgebreid pakket aan comfort- en veiligheid verhogende details en opties. Wat deze nieuwkomer gaat kosten is nog niet bekend gemaakt.

Ander nieuws betreft de sportieve GSi van de Insignia, de robuuste Insignia Country Tourer, de op personenvervoer gerichte Vivaro Tourer en het nieuwe personalisatieconcept voor de Insignia: Opel Exclusive.

Dynamic actiemodellen bij Mazda

Met de Mazda 2 en CX-3 Dynamic koop je tijdelijk een rijk uitgerust model met een scherp prijskaartje. Uitgangspunt bij de 2 vormt de TS-uitvoering die tijdelijk wordt uitgebreid met: parkeersensoren achter, 15 inch lichtmetalen velgen, LED mistlampen voor, Lane Departure Warning, een 7 inch LCD kleurenscherm, haaienvinantenne, MZD Connect oftewel multimedia- en smartphone connectiviteit, FM/AM-radio, USB aansluiting, Bluetooth en spraakbesturing. Aanvullend daarop is er de HMI Commander voor de bediening van audio, telefoon en navigatie, plus zes speakers en een geïntegreerd navigatiesysteem. Met een adviesprijs van 17.490 euro voor de SKYACTIV-G 90 bedraagt het pakketvoordeel 2.495 euro. Private Lease is mogelijk vanaf 299 euro per maand.

Bij de CX-3 Dynamic is naast de SKYACTIV-G120 met handgeschakelde zesbak of automaat ook de SKYACTIV-D105 diesel beschikbaar. Bij alle versies omvat de uitrusting: parkeersensoren achter, stoelverwarming, DAB+, licht- en regensensor, Privacy glass, een geïntegreerd navigatiesysteem, automatisch inklapbare spiegels, Lane Departure Warning, Blind Spot Monitoring en Rear Cross Traffic Alert. Het voordeel bedraagt bij dit model tijdelijk 2.695 euro. Daarmee start de Private Lease aanbieding hier bij 399 euro.

Zware Auto-Caravancombinatie: Pechhulp moeilijk te verzekeren

Wie een beetje forse auto heeft en een iets zwaardere caravan, beschikt zomaar over een combinatie die zwaarder is dan 3500 kg. In dat geval is een rijbewijs BE verplicht. Maar wie dan gedurende de vakantie via een reisverzekering ook een pechhulpverzekering wil sluiten, zal ontdekken dat heel wat verzekeraars dat niet willen verzekeren. In de polisvoorwaarden staat heel vaak dat de pechhulpmodule alleen wordt aangeboden voor voertuigen die bestuurd mogen worden met rijbewijs A of B. Rijbewijs BE wordt expliciet niet genoemd. Navraag leert, dat die combinaties ook zijn uitgesloten. Medewerkers van Independer is het niet gelukt om voor een klant een geschikte pechhulpverzekering te vinden. De ANWB en vrijwel zeker ook FBTO zeggen geen beperkingen te kennen. Rijbewijs BE wordt gezien als een uitbreiding op rijbewijs B en valt gewoon onder de verzekeringen.

Rijondersteuning wel in les niet tijdens examen

Verkeerspro, het vakblad voor de Rijschool, meldt dat rijinstructeurs zeker een meerwaarde zien in de toepassing van rijondersteuning tijdens de les. De enquetevraag op de site van het genoemde vakblad of de zogenoemde Advanced Drivers Assistance Systems (ADAS) in de les moeten worden opgenomen, antwoordde 78 procent met 'ja'. Waar het dan met name om gaat zijn zaken als cruise control of een parkeerhulp. In de vervolgvraag of het dan ook een verplicht onderdeel van het praktijk rijexamen moet zijn, gaf 61 procent aan daar op tegen te zijn. Sinds 1 januari 2016 mogen examenkandidaten moderne ondersteunende systemen gebruiken tijdens rijexamens voor de personenauto en de personenauto met aanhangwagen. Maar dat gebruik is vrijwillig. De examinator beoordeelt dan ook de rijvaardigheid en niet het gebruik van de assistentiesystemen. Meer wetenswaardigheden uit de genoemde enquête zijn te lezen op www. Verkeerspro.nl

TopEurop: een nieuw elektronisch tol badge

Wachten voor tolpoortjes is geen pretje. Automobilisten met een tolbadge kunnen met 30 km per uur langs de rijen voor tolpoortjes doorrijden en de slagboom opent automatisch. Het tolgeld wordt later van de rekening afgeschreven. Voor Frankrijk was al langere tijd ook in Nederland via de ANWB een tolbadge te koop. Sinds begin juli biedt de ANWB een nieuwe versie aan, die behalve in Frankrijk ook gebruikt kan worden in Spanje en Portugal. Deze topEurop badge zal volgens de uitgever, de Franse APRR Group, aan het eind van het jaar ook in Italië gebruikt kunnen worden.

De topEurop badge gaat bij de ANWB 17,99 (leden 15,99) kosten. In de maanden dat van de tolwegen gebruik gemaakt wordt, bovenop de tolgelden, 2,50 administratiekosten worden afgerekend. Wie in een jaar geen gebruik maakt van de badge wordt 11 euro in rekening gebracht. De pas kan ook worden gebruikt voor parkeren in circa 300 parkeergarages. De badge die alleen geschikt is voor Frankrijk blijft ook leverbaar (kosten 13,99/leden 11,99) euro. Ook bij deze badge wordt 2,50 administratiekosten in rekening gebracht. De gebruiker van de badge moet alles via de Franse website regelen. Wie geen gebruik meer wil maken, moet de badge terugsturen, anders blijven jaarlijkse rekeningen komen. Rechtstreeks in Frankrijk aanschaffen kan ook. De kosten zijn dan voor TopEurop 11 euro plus 6 euro verzendkosten. Maandelijks bij gebruik in Frankrijk wordt 2,20 afgerekend en bij gebruik in Spanje en/of Portugal 2,40. Wie online wil bestellen kan ook kiezen voor Bipandgo (www.bipandgo.com). Deze pas kost ook 11 euro (verzendkosten 10 euro) en de maandelijkse kosten bij gebruik 1,70. De pas kan ook in Spanje worden gebruikt en is eveneens geldig in zo'n 400 parkeergarages.

Onthulling nieuw waterstofmodel Hyundai

Eerder presenteerde Hyundai al de FE Fuel Cell Concept en nu is het de beurt aan de FCEV SUV. De vierde generatie brandstofcel van het autoconcern, waarmee een actieradius van 800 schone kilometers mogelijk is. Nog wat meer cijfers: de nieuwe brandstofcel is lichter, krachtiger en 9 procent efficiënter, verder levert de elektromotor met 119,7 kW/163 pk 20 procent meer vermogen. Om de techniek te voeden is nu gekozen voor drie in plaats van twee waterstoftanks van gelijke grootte. Het interieur komt in belangrijke mate overeen met het eerdere studiemodel. Overigens zullen de definitieve naam van het model en overige details in januari aanstaande bekendgemaakt worden tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas.

Huidige Hyundai waterstofauto bij Wegenwacht

De bestaande ix35 Fuel Cell van Hyundai is momenteel actief als wegenwachtauto bij de ANWB. Daarmee ervaren de serviceverleners langs de weg ook zelf van nabij hoe deze milieuvriendelijke waterstoftechniek in combinatie met de elektromotor zijn werk doet. Zo levert een volle lading ongeveer 600 kilometer actieradius, vergt de acceleratie van 0-100 km/uur 12,5 seconden, bedraagt de topsnelheid 160 km/uur en het koppel 300 Nm. Hyundai biedt dit model 'af fabriek', dus standaard aan en wie er zakelijk in Nederland mee rijdt, komt in aanmerking voor 4 procent bijtelling. Punt van aandacht in ons land is het beperkte aantal waterstoftankstations. Momenteel zijn dat er drie: Arnhem, Helmond en Rhoon bij Rotterdam. Dat laatste maakt ook dat de Fuel Cell hulpverlener van de ANWB met name in de regio Rotterdam actief is. Overigens duurt dat tanken slechts enkele minuten en dus niet meer dan een normale benzine- of dieselauto.

Technische hoogstandjes bij Mercedes

Mercedes-Benz stond tijdens de IAA stil bij het vijftig jarig bestaan van AMG. Dat gebeurde met de Mercedes-AMG Project ONE. Een wat men noemt bijna productierijpe hypercar met F1 hybridetechniek, een brandstofcel en werkelijk alles wat technisch momenteel mogelijk is. Opmerkelijk is verder de elektrische smart showcar. Een volledig autonoom rijdend studiemodel waarin de ondernemingsstrategie CASE (staat voor: Connected, Autonomous, Shared en Electric) volledig tot zijn recht komt. Als de ontwikkeling voor het compacte segment toont het wereldconcern een elektrisch aangedreven conceptauto en met de GLC F-Cell EQ Power is er een plug-in hybride met brandstofcel en een actieradius van 500 kilometer. Iets dichter bij de huidige autokoper staan de vernieuwde S-Klasse Coupé en Cabriolet, waarvan ook AMG-uitvoeringen beschikbaar zijn. Een andere echte eyecatcher is de X-Klasse. De splinternieuwe pick-up waarmee het merk de wereld gaat veroveren.

Suzuki tweewieler nieuws

Om in te spelen op de hier geldende rijbewijs-eisen met betrekking tot de motor/scooter komen merken met specifieke modellen. Zoals de lichtgewicht Suzuki GSX-S125A naked bike, geïnspireerd op de GSX S750A en S1000A, maar met het frame en motorblok van de GSX-R 125A supersportmotor. Voor nog geen 5 euromille leverbaar in de kleuren GP blauw en zijdeglans zwart. En dan is er de vanaf 5.799 euro leverbare GSX250RA met de styling van de GSX-R en de zithouding en het gemak van een lichte naked bike. De al genoemde R125A is een echt straatracertje voor de rijders met een A1 rijbewijs en biedt hen alles wat ze verwachten voor een prijs vanaf 5.499 euro. In de categorie Scooter geldt de Suzuki Burgman als een praktische en luxueuze vertegenwoordiger. Zo is er vanaf 8.599 euro de 400A met een 399 cc motor in een matzwarte kleur met rode wielen of matgrijs met wit. Avontuurlijke rijders kiezen voor de V-Strom 250A met een grote wendbaarheid, krachtige prestaties, maximaal comfort en gebruiksgemak. Leverbaar vanaf 5.999 euro.

Volvo blijft innoveren

We kijken al niet meer op van de hybride modellen bij Volvo. Daar houdt het echter niet mee op, want vanaf 2019 zal men alle nieuwe modellen van een elektromotor voorzien. Ergo: Alleen een benzine- of een dieselmotor geldt vanaf dan als niet meer leverbaar. Er komen zowel modellen die volledig elektrisch aangedreven worden, maar ook versies met een hybride oplossing in de vorm van een plug-in of met een 48 Volt 'mild hybrid' system. Binnen de categorie volledig elektrisch zijn ook Polestar-versies voorzien. Nu is dat het tuningmerk dat nu zorgdraagt voor de sportieve Volvo uitvoeringen, dus ook op dat gebied mag er het nodige vanuit Zweden verwacht worden.

Polar Editions van Volvo V60

Polar Editions bij Volvo staan voor scherp geprijsde en royaal uitgevoerde versies van een bepaald model. Drie van deze uitvoeringen zijn nu tijdelijk van de V60 beschikbaar, waarbij het voordeel op kan lopen tot 8.000 euro. Zo biedt de Polar zaken als: City Safety, LED dagrijverlichting, Park Assist achter, lichtmetalen velgen, Sensus Connect en Navigatie. De Polar+ voegt daar aan toe: Dual Xenon koplampen, elektrisch verstelbare lendesteunen en een regensensor. Top of the line is de sportieve Polar+ Dynamic met het bovenstaande plus lederen bekleding van de sportstoelen, meerdere sportdetails, verwarming op de voorstoelen en Volvo On Call. Het motorenaanbod varieert van 120 tot 306 pk en de prijzen starten bij 35.995 euro. Leasen kan vanaf 529 euro per maand.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie