Zondag voor de stad wederom succes

31 oktober 2017 om 00:00 Lokaal nieuws

AMSTELVEEN - De zevende ´Zondag voor de Stad´ van Doen-Amstelveen was wederom een succes te noemen.

Door Odette van Walsum

Vijftig enthousiaste deelnemers van allerlei leeftijden kwamen zondagochtend 29 oktober bijeen in De Schakel en trokken na een kort welkomstwoord Amstelveen in om hun medemens op diverse manieren te helpen en hun leven een beetje mooier te maken. Ze prikten vuil rondom De Schakel, bezochten ouderen in het Huis aan De Poel, bakten pannenkoeken bij Ons Tweede Thuis, deden mee aan de Gebedswandeling, waarbij ze de jaargetijden doornamen, en maakten bloemstukken voor mede-Amstelveners die een opsteker goed kunnen gebruiken.

Zowel de ouderen in het Huis aan de Poel als de verzorgenden en verplegers reageerden enthousiast op het bezoek van de vrijwilligers, die een praatje maakten over het boerenleven van vroeger, informeerden naar het wel en wee van de ouderen en een spelletje met hen deden. Men vond het 'een leuk initiatief' en de bewoners vonden het jammer toen hun bezoekers aankondigden weer te moeten vertrekken.

Dat vuil prikken niet zonder gevaar is, bewees een van de deelnemers; de jongen trok gewapend met een prikstok vol enthousiasme de struiken in, maar raakte verstrikt in de takken en kwam terug met een bloedlip en een broek onder de hondenpoep... In totaal werden zes zakken vuil opgehaald, waaronder een doos compleet met kerstballen en een velg met wieldop.

Voor de bloemstukjes, deels gemaakt van bloemen uit eigen tuin, werden genoeg gezinnen gevonden die blij gemaakt konden worden met een opsteker; omdat ze eenzaam zijn, iemand hebben verloren, op de een of andere manier in een strijd verwikkeld zijn, moeilijk kunnen rondkomen of andere redenen. Voor hen is het fijn om te weten dat ze niet vergeten worden. De bloemstukken werden na afloop van Zondag voor de Stad door de vrijwilligers persoonlijk bezorgd en met dankbaarheid ontvangen.

Om 12.30 uur verzamelde iedereen zich weer in De Schakel, waarna genoten kon worden van een ('potluck') lunch en bijgepraat kon worden over de belevenissen van de intensieve maar goed verlopen ochtend. Iedereen had iets meegenomen om te delen. Het was een feest om te zien hoeveel werk er weer van de gerechten gemaakt was en alles ging schoon op.

Na de lunch toog iedereen moe maar voldaan huiswaarts om uit te rusten of andere activiteiten te ontplooien, zich vast voornemend om aan de volgende Zondag voor de Stad zeker weer mee te doen.

Foto's: Ruud Revink

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie