ZONDAGMIDDAGPODIUM: Traditionele en recente zeemansliederen door de ROARING FIFTIES

4 november 2017 om 00:00 Nieuws

Het Zondagmiddagpodium brengt op 12 november om 14.00 uur Nederlandse en Engelse zeemansliederen door het koor Roaring Fifties in dorpshuis de Oude Waterwolf, Kromme Spieringweg 436 in Vijfhuizen.

Traditioneel en recent

De Roaring Fifties bestaan uit negentien enthousiaste zangers en zangeressen van het maritieme lied. De leden zijn afkomstig uit de kop van Noord-Holland. Wekelijks oefenen ze hun repertoire, dat voornamelijk bestaat uit Engelse en Nederlandstalige nummers. Oorspronkelijk waren het vooral traditionele songs uit de tijd dat de zeeën bevaren werden met grote zeilschepen, toen het werk begeleid werd door gezang onder aanvoering van de shantyman. Door de jaren heen kwamen er steeds meer liederen bij, die verhalen over het rauwe leven aan boord, over verre landen en oorden, maar ook over heimwee en verlangen. En natuurlijk over de vrouwen, de liefde en drank.

Uitgebreide begeleiding

De groep wordt begeleid door diverse zanger/muzikanten op gitaar, banjo, fluit, tin whistle, concertina, trekzak en percussie. En bijna iedere zanger zingt wel een keer een solo, zodat er soms heel wat 'kapiteins' op het Roaring-schip zijn en dat al tien jaar lang, maar met veel plezier!

Kaarten

De toegangsprijs is € 5,00, inclusief een kopje koffie of thee. Kaarten zijn zolang de voorraad strekt vanaf 13.30 uur verkrijgbaar aan de zaal of te reserveren op vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur bij MeerWaarde op telefoonnummer 023-5698873. Dan is ook vervoer met RegioRijder te reserveren.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie