Sv Overbos verliest alsnog verrassend

12 november 2017 om 00:00 Sport

HOOFDDORP Doordat tegenstander sv Robin Hood in het begin van de competitie een financieel geschil kende met de KNVB, werd de tweede wedstrijd van het seizoen; Overbos - Robin Hood afgelast. Een week later was alles weer geregeld en Robin Hood uit Amsterdam Zuid-oost hervatte de competitie. Overbos dat de laatste weken veel te maken had met blessures startte vandaag met een keepersprobleem. Mark Coonen(37) normaal gesproken de assistent van trainer Maurice Kuijper moest daardoor de plaats onder de lat innemen. Overbos start voortvarend. Op aangeven van spits Maarten Wels, tikt Emir Sinanovic al na vier minuten de 1-0 binnen.

Eén minuut later trekt Coonen een pijnlijk gezicht bij het wegschieten van een bal. Hij blijkt een bovenbeenblessure te hebben opgelopen. Door het ontbreken van een reservekeeper op de bank, neemt invaller/veldspeler Sander Stroo zijn plaats in. Als Jordy Bourgonje op aangeven van Jordi Schell in de 36e minuut de 2-0 laat aantekenen, lijkt er geen vuiltje meer in de lucht voor Overbos. Vlak voor het rustsignaal hakt een Amsterdammer nog net de 2-1 binnen. Tien minuten na rust denkt Overbos uit een counter orde op zaken te zetten. Bourgonje maakt zijn tweede en brent de marge weer op twee. Vanaf dat moment is Robin Hood echter heer en meester. Het vermoeide Overbos krijgt alle hoeken van het eigen kunstgras te zien.

Twintig minuten voor tijd valt de 3-2 en vijf minuten later is 'goalie' Stroo kansloos op een feilloos genomen vrije trap. Twee minuten later wordt het zelfs 3-4 en gaan de koppies hangen bij Overbos. Ze kunnen aanvallend niets meer brengen en zien Robin Hood ook op de ranglijst voorbijkomen. Trainer Maurice Kuijper: 'Ik moest al vroeg in de wedstrijd verplicht wisselen vanwege de vele blessures, dat breekt ons op het einde helemaal op. We zaten er fysiek en mentaal helemaal doorheen. Dinsdagavond spelen we voor d KNVB beker tegen Spakenburg 2. Het zal een hele tour worden om een elftal op de been te krijgen.'