Lezing Byar!!! Balinese gamelanmuziek met live muziek

13 november 2017 om 00:00 Activiteiten

Donderdag 23 november om 14.oo uur wordt in Het Cultuurgebouw aan het Raadhuisplein in Hoofddorp een interessante lezing over Balinese Gamelanmuziek gegeven door Aafke de Jong. Aafke is danseres, choreografe, Indonesië deskundige en artistiek directeur. Na haar studie aan de Rotterdamse Dansacademie vertrok zij naar Denpasar (Bali) om daar verder te studeren. Samen met Museum Puri Luksian en een twaalftal Balinese kunstenaars in Ubud richtte zij in 1999 DwiBhumi. DwiBhumi bestaat uit een bevlogen en getalenteerd team van professionals met een grote passie voor het Indonesische eiland Bali. Samen ontwikkelden ze een groot aantal workshops en lezingen op het gebied van Balinese dans, kunst en cultuur. Een kaartje kost € 10,00 en is verkrijgbaar via www.hetcultuurgebouw.nl of bij de kassa in de Passage van Het Cultuurgebouw.

Lezing Byar!!!! Balinese gamelanmuziek met live muziek

Muziek en dans zijn in veel culturen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Balinese gamelanmuziek is wereldberoemd en heeft menig westers componist beïnvloed. Denk bijvoorbeeld aan Claude Debussy en Steve Reich. Maar ook op Bali zelf heeft gamelanmuziek een revolutionaire ontwikkeling doorgemaakt. Voor zijn relatief kleine oppervlak is Bali erg rijk aan muzieksoorten. Bij welke gelegenheden wordt er gemusiceerd? Hoe functioneert een gamelan-orkest eigenlijk en welke rol spelen de verschillende instrumenten?  En misschien nog wel belangrijker: hoe klinkt gamelanmuziek!? Tijdens de lezing op donderdag 23 november om 14 uur in het Duyckercafé in Het Cultuurgebouw wordt er ook live muziek gespeeld en wordt er een demonstratie gegeven van de zogenoemde interlocking speeltechniek, die zo kenmerkend is voor Balinese gamelan.

Een correspondent en/of fotograaf is uiteraard van harte welkom tijdens één van de Route 65 activiteiten. Graag vooraf contact opnemen met Femke Peijnenburg. Gegevens zie hieronder.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie