DSOV grijpt net naast de winst en verliest met 1 punt verschil

14 november 2017 om 00:00 Sport

De handbalsters van Vijfhuizen traden aan tegen Nieuwegein 2 in de 1e klasse.

Vooraf was al bekend dat dit een zware wedstrijd zou worden.

Bij aanvang was het N'Gein die vol overtuiging al snel 2 punten kon scoren en DSOV moest inhaken om niet al teveel schade op te lopen in deze beginfase. DSOV krabbelde op en via Aimee Kuijpers kon de 1-2 worden gescoord.

Vanaf dat moment ging de score gelijk op maar DSOV had toch nog wat meer in het vat. In 5 minuten tijd kon DSOV 4 maal achtereen scoren en ineens na hard bikkelen was er een voorsprong van 5-3. De veerkracht werd getoond en het collectief deed zijn werk.

Voor een minuut of 10 bleef de marge steeds 1 a 2 punten maar toch sloeg het noodlot toe en DSOV kwam in een periode waarin het team geen vat had op de 2e lijnschoten van Nieuwegein. Nu was het de tegenstander die een aantal keren achtereen kon scoren (5x) en DSOV moest even lijdzaam toezien dat de stand in korte tijd 7-10 liet zien.

Dat was een bittere pil en DSOV kon nog voor rust de 9-12 inschieten via Rianne Muller.

Met een tussenstand van 9-12 was de wedstrijd nog niet gespeeld en vol overtuiging gingen de meiden de 2e helft in. Het was een identieke start en helaas ook nu was het N'Gein die er 2 kon ingooien en de stand liep op deze manier voor DSOV de verkeerde kant op (9-14)

DSOV moest een tandje hoger en ook nu werden de mouwen opgestroopt en gingen de meiden er tegenaan en het slotoffensief werd al ruim van tevoren (20 minuten) ingezet.

Gestaag maar zeker werd de marge voor N'Gein steeds kleiner en 9 minuten voor tijd kan DSOV op 17-18.

Nu was de spanning natuurlijk enorm toegenomen en met nog 8 minuten kan het nog alle kanten op. DSOV zette nog eens extra aan en met succes. Door het harde werken kan DSOV 2 maal een penalty forceren en daarmee werd de stand gelijkgetrokken (19-19)

Vanaf dat moment stonden er nog 6 minuten op de klok en beide teams mistte kansen en werden soms wat slordig.

5 minuten werd er niet meer gescoord en kort voor tijd sloeg het noodlot voor DSOV toe.

In plaats van zelf de winnende te scoren was het N'Gein die in de slotfase, 30 seconden voor tijd hun winnende goal kan scoren. DSOV kwam nog wel in de aanval en forceerde middels de rechterhoek nog een kans maar het mocht niet meer baten.

Eindstand 19-20